« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
a škole u Hrvatskoj?

Primorac dao 1,4 milijuna kuna hrvatskim školama u BiH

Za projekte obnove obrazovnih objekata u Visokom i Varešu Hrvatska je dala 4,5 milijuna kuna u četiri godine.

Dragan Primorac
Dragan Primorac (arhiva)
Više o

donacija

,

hrvatske škole u BiH

,

Klasična gimnazija u Visokom

,

Samostan i dom za djecu Vareš

,

strateški projekti u BiH

,

ministar Primorac

,

hrvati u Bosni

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac posjetio je u srijedu Klasičnu gimnaziju u Visokom i Samostan i dom za djecu u Varešu te uručio pomoć od po 700.000 kuna za obnovu tih dvaju vrijednih obrazovnih projekata.

Vlada Republike Hrvatske je u zadnje četiri godine izdvojila 4,5 milijuna kuna za ta dva hrvatska odgojno-obrazovna projekta u BiH.

"Smatram kako je to dio strateških projekata. Hrvatima u BiH, bez obzira na to bili u Posavini, srednjoj Bosni ili Hercegovini, poručujemo da smo stalno s njima. Zato želimo svjedočiti djelima jer je to jedini ispravan put", ministar Primorac.

Nakon blagoslova kapele i samostana euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Varešu predvodio je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D"Errico.

Prije uručenja darovnice sa 700.000 kuna u Varešu ministar je bio u Visokom u posjetu Klasičnoj gimnaziji u Visokom. Ondje se u pratnji državnoga tajnika za obrazovanje Dragana Schwartza susreo s provincijalom Bosne Srebrene fra Mijom Džolanom i ekonomom fra Zdravkom Dadićem. Ministar Primorac uručio je donaciju od 700.000 kuna za obnovu te najstarije klasične gimnazije u BiH.

"To je vrlo važno za opstanak svećenika i hrvatskoga puka te našega sudjelovanja u prosvjeti i kulturi. U ministru Primorcu smo našli ne samo donatore nego iskrene prijatelje koji su razumjeli važnost ovoga projekta", rekao je fra Mijo Džolan.(hina/metro-portal)

15.04.2009. 19:34:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh