« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TROVALI DJECU

Sedmero uglednih liječnika uhićeno zbog korupcije

Uhićenici su osumnjičeni za primanje i davanje mita te zlouporabu citostatika, odnosno za favoriziranje ljekarničkih kuća pri nabavama lijekova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Srbija

,

korupcija

,

liječnici

Ravnatelj srbijanskog Instituta za onkologiju i radiologiju Nenad Borojević i još šest osoba, među kojima i voditelji predstavništava ljekarničkih tvrtaka i distributera lijekova, uhićeni su pod sumnjom da su primali i davali mito te da su manipulirali citostaticima, prenose u četvrtak beogradski mediji.

Borojević, njegov zamjenik Zoran Tomašević, načelnici odjela pedijatrije i ljekarne u istom institutu Zoran Bekić i Ivana Popović, osim za primanje mita u vrijednosti od gotovo milijuna eura od triju ljekarničkih tvrtaka, osumnjičeni su i da su pacijentima oboljelim od raka davali dvostruke ili trostruke doze cistostatika, piše dnevnik "Blic", pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi.

Po riječima tog izvora, zasad se sumnja da je 20 pacijenata, među kojima su i djeca, bilo liječeno neprimjerenom terapijom.

"Polovica je primala dvostruke ili trostruke doze citostatika, a drugoj polovici su davani lijekovi iako to nije trebalo. Provjeravamo je li netko od pacijenata umro zbog neprimjerena liječenja", navodi izvor "Blica".

U izjavi koju prenosi "Politika" srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kazao je da su Borojević i njegovi suradnici uhićeni zbog sumnje u zlouporabu citostatika, lijekova za liječenje oboljelih od raka.  Cijeli slučaj je zgrozio srbijansku javnost, javljaju beogradski mediji. (hina/metro-portal)

01.07.2010. 14:34:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh