« Žene
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ZA DAME

Sedam savjeta ženama iz pera muške svinje

Upitali smo jednog tipičnog muškarca koji se u slobodno vrijeme bavi zdravoseljačkim šovinizmom da kaže ženama sve što ih ide. I bogami, rekao je

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

ravnopravnost spolova

,

ljubavne veze

,

muške svinje

Teško je zamisliti nešto što se može reći ili napisati o muškarcima i ženama u 2012. godini, a da to nije već milijun puta do sada bilo prežvakano iz svakog ugla. S obzirom na broj podataka koji su nam dostupni, čovjek bi stvarno mogao pomisliti da ne postoji ništa što već ne znamo jedni o drugima. Ipak, tomu baš i nije tako. Upitali smo jednog tipičnog muškarca koji se u slobodno vrijeme bavi zdravoseljačkim šovinizmom da kaže ženama sve što ih ide. Evo što im je rekao:

Drage naše samosvjesne i moderne pripadnice nježnijeg, ljepšeg i pametnijeg spola,

1. Ravnopravnost nije jednosmjerna ulica...

...bez obzira na to koliko nam kojekakve brkate aktivistice za jednakost to ponekad pokušavale prikazati. Ukoliko je vaš frajer zadnjih nekoliko spojeva velikodušno platio račun, to nije učinio da vam pokaže tko je gazda i da bi vas mogao ugnjetavati kao ženu, već vjerojatno zato što mu se sviđate. Sljedeći put slobodno uzvratite uslugu. Najgore što možete jest inzistirati na tome da svatko uvijek plaća svoju polovicu, samo kako biste pokazali da ste ravnopravni.

2. Ne tretirajte seks kao robu

Seks je, odnosno barem bi trebao biti, uzajamni čin strasti ili ljubavi. Vjerujete li kako je vaša vagina najbolje što ikada moglo dogoditi njegovom penisu, to ne može dobro završiti. Osim ukoliko niste u biznisu koji se bavi „prodajom ljubavi", ne davajte si za pravo da dobivate bilo što koristeći se seksom. Cijena toga bi u konačnici mogla biti puno veća nego ste spremni platiti.

3. Priznajte kad ste u krivu

Znamo da vas kojekakvi ženski magazini i portali obožavaju učiti tomu da pred muškarcima nikad ne smijete spustiti gard ukoliko ne želite da vas pregaze, ali tomu baš i nije tako. Na kraju krajeva, pitajte autorice takvih članaka kad su zadnji put same primjenile nešto od toga što vam savjetuju i zašto su još uvijek bez frajera u kasnim tridesetima. Da ne duljimo previše, svi činimo pogreške i vi tu niste nikakva iznimka. Nemojte biti jedna od onih čangrizavih solo žena koja misli da je uvijek u pravu.

4. I muškarci imaju osjećaje

Unatoč tomu što ni mrtvi ne bismo pred prijateljima pustili suzu plačući nad svojom teškom životnom sudbinom, to nipošto ne znači da nemamo osjećaje koji se mogu povrijediti puno lakše nego što to žene obično misle. Možda nećemo od jedne ružne riječi koju ste nam uputili praviti problem ravan onomu gladne afričke djece, ali znajte da smo duboko ispod tog oklopa svi mekani i osjetljivi. Osim nas koji redovito idemo u teretanu, naravno.

5. Zbunjujuće dimne signale ostavite Indijancima...

...i pokušajte nam odmah u prvih nekoliko minuta razgovora dati do znanja kakve su vaše namjere. Unatoč tomu što doista nema ništa loše u ženama koje nam žele biti samo prijateljice, nemojte nas lažno navoditi krivim signalima, samo kako biste se dva sata i 200 kuna pića kasnije „sjetili" da želite biti frendovi, a nas optužiti da mislimo samo na jedno. Karma će vam sve to naplatiti s kamatama onog dana kad se nađete bez ikakve šanse da upoznate muškarca u četrdesetoj.

6. Ne očekujte da sve bude savršeno

Jedna od stvari koje prosječan muškarac nikako ne uspijeva dokučiti jest činjenica da žene, unatoč tomu što deklarativno tvrde kako im je jasno da stvari ne mogu biti savršene, svejedno naprave pravu dramu svaki put kad nešto ne funkcionira kako bi trebalo. Možda je stvarno vrijeme da izdavači na početku „Snjeguljice", „Trnoružice" ili bilo kojeg druge klasične ljubavne priče počnu stavljati upozorenje da su svi likovi u knjizi izmišljeni i da život funkcionira drukčije? Nemamo pojma. Znamo samo da su inicijatori 90 posto parnica za razvod braka u zapadnom svijetu upravo žene. Toliko o realnim očekivanjima.

7. Ne generalizirajte o muškarcima

Pročitali ste cijeli članak i taman se spremate sasuti pravu paljbu na autora članka zbog činjenice da je sve žene strpao u isti koš svojim „savjetima"? Dobrodošle u naš svijet. Da nam je netko dao kunu svaki put kad smo iz ženskih usta čuli još jednu floskulu o tome kako su svi frajeri isti, danas bi i mi poput Željka Keruma gledali Split sa svoje jahte i padali u depresiju zbog toga što vidimo. Tko zna, možda naši svjetovi i nisu toliko različiti koliko često mislimo? Recite vi nama. 

S poštovanjem,

Muška svinja

Piše: M. Lozančić
02.05.2012. 22:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh