« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SPEKTAKL

Seal dolazi u Zadar 14. srpnja

Britanac čarobnog glasa i pjesama nastupit će u meki hrvatskog turizma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Jazine

,

Zadar

,

Seal

Pjevač fantastičnih vokalnih sposobnosti, svoj treći koncert u Hrvatskoj održati će u 'meki' hrvatskog turizma, u Zadru i to 14. srpnja na Jazinama - prostoru  na kojem su nastupali velikani  Zucchero i Lenny Kravitz.

Seal Henry Olusegun Olumida Adeola Samuel  britanski je pjevač i tekstopisac. Kao glazbenik aktivan je od 1989. godine, a do sada je snimio šest studijskih albuma. Njegovi singlovi postigli su zavidan uspjeh na ljestvicama SAD-a i Velike Britanije a glazbena karijera je okrunjena sa dva Grammya.  

Iako njegov najraniji materijal  pokazuje tragove acid housa, već sredinom '90-ih stvorio je fuziju soula, folka, popa i rocka koja mu osigurava uspjeh s obje strane Atlantika.

Prvi singl nazvan "Crazy" penje se sve do 15. mjesta u Engleskoj, dok u Americi dolazi do sedmog mjesta. Odličan uspjeh postiže i prodajom prvog albuma "Seal" u tri milijuna primjeraka diljem svijeta. Nakon velikog uspjeha prvog albuma, Seal uzima tri godine stanke kako bi dovršio svoj drugi album.

U ljeto 1994. Seal dovršava svoj drugi album koji, također, nosi naslov "Seal". I ovim uratkom dostiže zavidan uspjeh na top ljestvicama diljem svijeta i zaustavlja se na 20. mjestu s prodanih milijun primjeraka sve do proljeća 1995.

Singlom "Kiss From A Rose" iz filma "Batman Forever", Seal se penje sve do prvog mjesta pop singlova u Americi, a tu ostaje punih 12 tjedana. Sealov drugi album postiže multi-platinasti status i to dvije godine nakon prvog objavljivanja.

Potom slijede albumi: "Human Being" 1998., "Seal IV" 2003., "Best 1991-2004" 2004., a zadnji Sealov DVD+CD uradak izdan u proljeće 2006. je "One Night To Remember", snimljen je uživo u dvorani Kesselhaus u Njemačkoj uz pratnju velikog simfonijskog orkestra.

Ulaznice za ovaj ljetni spektakl u prodaju kreću u petak, 7.svibnja na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te preko www.eventim.hr. Cijena je 220 kuna a kapacitet je ograničen na 6 000 ulaznica. 

Lupa promotion ovaj koncert organizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra.

06.05.2010. 16:13:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh