« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
zapovjedna odgovornost

SDP traži smjenu Božidara Kalmete

Kad bismo prešutjeli njegovu odgovornost složili bismo se da ni izvršna vlast nema nikakvu odgovornost, poručuju iz SDP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

SDP

,

Vlada RH

,

Josip Leko

,

Božidar Kalmeta

,

Željko Jovanović

,

HAC afera

Zastupnici SDP-a danas su Hrvatskom saboru uputiti zahtjev za smjenu Božidara Kalmete, ministra mora, prometa i infrastrukture. Smjena se traži zbog nedavno otkrivenih afera i malverzacija u Hrvatskim autocestama, ali i u Hrvatskim željeznicama i Hrvatskoj pošti.

SDP-ov zastupnik Josip Leko kaže da je ''svaki član Vlade odgovoran za svoje područje rada, a nedvojbeno je da su Kalmetino područje autoceste i željeznice''.

''Kad bismo prešutjeli njegovu odgovornost složili bismo se da izvršna vlast nema nikakvu odgovornost'', kaže  Leko.

Članovi najveće oporbene stranke još jednom napominju da svi putevi korupcije i kriminala vode u hrvatsku Vladu, te da je došlo vrijeme da se počne poštivati Ustav u kojem stoji da je Vlada odgovorna za svoje odluke, a ministri za one u njihovu resoru.

Poručuju da je ministar Kalmeta sam izjavio da ne može kontrolirati stanje u svom resoru, što znači da ga on šest godina ne vodi jer ''njega vozači vozaju, a državni tajnici farbaju''.

"HDZ može uvesti igru 'Nastavi niz'. Od Vukelićeva Brodosplita, preko Rončevićevih kamiona i Polančecove Podravke došli smo do Kalmetina HAC-a i HŽ-a", predlaže vladajućima SDP-ov Željko Jovanović.

Vlada se u roku od osam dana mora očitovati o zahtjevu SDP-a, a rasprava u Saboru mora se održati najkasnije za 30 dana. SDP očekuje da se nakon predsjedničkih izbora pokrene i pitanje povjerenja cijeloj Vladi.

27.11.2009. 12:20:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh