« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
HITNA RASPRAVA

SDP: Stanje na HRT-u je dramatično

Nenad Stazić je u ime SDP-a zatražio hitnu saborsku raspravu o Zakonu o HRT-u

Nenad Starzć
Nenad Starzć (Bruno Konjevic / CROPIX )
Više o

Sabor

,

HRT

,

Hloverka Novak Srzić

,

Nenad Stazić

,

fašnik u Zagrebu

,

proizvodi hrvatskog sela

SDP je jutros na početku zasjedanja Sabora zatražio da zastupnici hitno rasprave prijedlog novoga Zakona o HRT-u i izmjene tog zakona, ocjenivši da je stanje na HRT-u dramatično te iziskuje hitnu saborsku raspravu.

Potpredsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika i predsjednik saborskog Odbora za medije Nenad Stazić rekao je da su spomenuti zakonski prijedlozi 27. odnosno 11. točka dnevnog reda, naglasivši da dramatična situacija na HRT-u ipak iziskuje hitnu raspravu.

Dramatičnost situacije vidi u tome da su nakon jučerašnjeg imenovanja Hloverke Novak Srzić privremenom direktoricom programa HTV-a dvije članice Programskog vijeća HRT-a podnijele ostavke, zbog čega to vijeće nema potreban broj članova za izbor ravnatelja HRT-a.

>>Domagoj Burić podnio ostavku, Hloverka nova direktorica programa

Stoga je najavio da će sjednicu Odbora za medije, umjesto u 13,30 sati kako je najavljeno, održati prije podne, te od Sabora zatražio da o spomenutim zakonskim prijedlozima objedinjenu raspravu provede odmah nakon sjednice Odbora.

SDP-ov prijedlog podržao je Damir Kajin (IDS), također uvjeren da bi se o stanju u HRT-u u Saboru što prije trebalo raspravljati.

"Čitam u novinama da se tamo (na HRT-u) slavi, da se ispijaju šampanjci, pa zašto bi mi bili u drugačijem raspoloženju", rekao je Kajin.

Predsjednik Sabora Luka Bebić poručio je Staziću da sjednicu Odbora, kojega je predsjednik, može sazvati kada to smatra potrebnim, a da će se o tome kada će o zakonima vezanim uz HRT Sabor raspravljati na plenarnoj sjednici odlučivati nakon konzultacija.

>>HND traži razrješenje Programskog vijeća HRT-a

Potom je otvorio raspravu o Izvješću o obavljenoj reviziji utrošenih sredstava u izbornoj promidžbi za prošlogodišnje lokalne izbore.(hina/metro-portal)

08.07.2010. 11:20:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh