« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

SDP prekinuo suradnju s HDSSB-om u Osječko-baranjskoj županiji

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić iznenađen je odlukom SDP-a i kaže da je zapovijed sigurno stigla iz Zagreba

SDP prekinuo suradnju s HDSSB-om u Osječko-baranjskoj županiji
SDP prekinuo suradnju s HDSSB-om u Osječko-baranjskoj županiji (Vlado Kos/Cropix)
Više o

SDP

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

Osječko-baranjska županija

,

GRAIL

,

sonde

Osječko-baranjska organizacija SDP-a priopćila je danas da je županijski odbor te stranke na sinoćnoj sjednici jednoglasno odlučio raskinuti suradnju s HDSSB-om u Županijskoj skupštini.

U priopćenju koje je potpisao Zoran Uranjek, potpredsjdnik ŽO SDP-a, ne navode se razlozi raskida koalicije. Ističe se da se predsjednik županijske skupštine iz SDP-a Zlatko Maksimović povlači s te dužnosti te da "lokalne organizacije SDP-a u županiji koje surađuju s HDSSB-om trebaju razmotriti nastavak suradnje".

Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izjavio je, pak, da će bez obzira na to što je SDP odlučio raskinuti koaliciju, županijska skupština nastaviti redovit rad, jer ima potrebnu većinu.

Kako kaže Šišljagić, koalicija sa SDP-om je dobro funkcionirala "pa su još više iznenađeni odlukom te stranke, koja ima sedam vijećnika''. Dodao je kako nisu primili obavijest ni o raskidu koalicije, niti o razlozima za to, već su o tome doznali iz medija.

"Više je nego jasno da je riječ o unutarstranačkom obračunu", ocijenio je Šišljagić, ustvrdivši da je zapovijed o prekidu koalicije stigla iz Zagreba. O tome, kako je rekao, "svjedoči i izjava od 4. srpnja glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana koji na neki način optužuje svog šefa Milanovića za suradnju s HDSSB-om, posebice nakon pravomoćne presude Branimiru Glavašu". Uz unutarstranački obračun u pozadini svega je "i strah od HDSSB-a, ugled kojega u Slavoniji i Baranji stalno raste, a SDP-u pada", ocijenio je Šišljagić.

Šišljagić je ponovio kako se u vezi s Glavašem ništa nije promijenilo te da HDSSB ne prihvaća odluku Vrhovnog suda o potvrdi prvostupanjske presude jer je, kako smatra, riječ o politički montiranu procesu. "To ne znači da ne prihvaćamo hrvatski pravni i ustavni poredak", rekao je Šišljagić.

Na upit hoće li HDSSB raskinuti koalicije ondje gdje je SDP na vlasti, odgovorio je da to ne dolazi u obzir, "jer gdje god se dobro radi, mi to sigurno ne želimo zbog politike narušiti". (hina/metro-portal)

16.09.2010. 17:16:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh