« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PODRŠKA KRIVOME

SDP-ovo predsjedništvo odlučuje o Bandićevim ljudima

Veći dio SDP-ovaca koji su sudjelovali u Bandićevoj kampanji već je zatražio brisanje iz članstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

SDP

,

Željka Antunović

,

Biljana Borzan

,

Zvonimir Mršić

SDP-ovo predsjedništvo večeras se okupilo kako bi, uoči sutrašnjega zasjedanja Glavnog odbora stranke, zauzelo stajalište o tome kako postupiti prema stranačkom članstvu koje je u nedavnoj predsjedničkoj kampanji otvoreno podupiralo Milana Bandića.

Veći dio zagrebačkih SDP-ovaca koji su sudjelovali u Bandićevoj kampanji službeno je zatražio brisanje iz članstva. Potvrdila je to, uoči sjednice predsjedništva, članica toga stranačkog tijela Željka Antunović, rekavši kako je dio tih ljudi "već rekao doviđenja i hvala SDP-u".

No Antunović se protivi brisanju iz članstva onih koji su "samo lijepili Bandićeve plakate", jer ti su ljudi, naglasila je, stranačka pozadina koja je uvijek radila za stranku. "To (njihovo izbacivanje iz SDP-a) nije dobro. Njih treba uključiti u rad SDP-a i kreiranje politika. Treba vrednovati njihov rad i doprinos", istaknula je.

Antunović kaže kako se, ako tako odluči vodstvo stranke, neće protiviti ponavljanju kandidacijskog postupka za čelno mjesto zagrebačkog SDP-a za koje se i ona kandidirala.

"Pozdravljam svaku kandidaturu, ali protivim se špekulantskim pokušajima obračuna sa svima. Svako tko se naknadno ili redovito kandidirao, po mom mišljenju, treba imati isti tretman", kazala je.

"Želim pobijediti radi povjerenja članstva, a ne radi toga što će neki veliki vođa staviti na mene ruku", ustvrdila je Antunović.

Član SDP-ova predsjedništva Zvonimir Mršić novinarima je rekao da će večeras zastupati stajalište da su svi oni, kojii nisu poštivali SDP-ov statut, "rekli da žele svoj put".

"Pretpostavljam da će i poći tim putem", dodao je. S tim se slaže i Biljana Borzan, također članica predsjedništva. "Birali smo predsjednika Republike, a ne predsjednika lovačkoga društva. Oni koji su otišli na drugu stranu, na žalost, morat će izići iz stranke", dodala je.

Novinari koji su se okupili ispred središnjice SDP-a očekuju da će im se, kad završi sjednica predsjedništva, obratiti glavni tajnik stranke Igor Dragovan ili tko drugi u ime predsjedništva. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 18:28:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh