« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PLJUŠTE KRITIKE

SDP: Nema tog amandmana koji je mogao spasiti ovakav proračun

Hrvatskoj je potrebna promjena smjera ove rasipničke potrošnje, predlažu SDP-ovci koji proračun smatraju užasnim

Sabor
Sabor (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

SDP

,

proračun 2011.

SDP-ova saborska zastupnica Tanja Vrbat ustvrdila je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako je državni proračun koji je vladajuća većina izglasovala toliko loš da ga nije bilo moguće popraviti amandmanima.

Ocijenivši ga neodrživim i promašenim, Vrbat je rekla kako izglasovani proračun nastavlja agoniju hrvatskoga gospodarstva.

"Hrvatskoj je potrebna promjena smjera ove rasipničke potrošnje, i to prema proizvodnji, novom zapošljavanju, otvaranju radnih mjesta i racionalnoj preraspodjeli državnog novca za korist i napredak svih građana", istaknula je Tanja Vrbat, dodajući kako je sasvim izgledno da će Hrvatska i iduće godine tražiti put prema izlasku iz krize, to jest put za oporavak.

Po njezinim riječima, Klub SDP-a poslao je u proceduru mnoge prijedloga zakona za koje zastupnici te stranke smatraju da bi pomogli i ubrzali put Hrvatske prema izlasku iz krize. Kako je istaknula, ti se prijedlozi, među ostalim, odnose na PDV, porez na dobit, rokove plaćanja obveza državnih i javnih poduzeća i institucija.

"Jedan od segmenata na kojem bi vlada trebala poraditi jest regionalizacija, regionalni razvoj i decentralizacija Hrvatske", zaključila je Vrbat, dodajući kako je za oporavak zemlje iznimno važan ujednačeni rast i razvitak te smanjenje razvojnih razlika na hrvatskim područjima.

SDP-ov saborski zastupnik i predsjednik istarskoga SDP-a Dino Kozlevac, istaknuvši veliku važnost izgradnje energetskih objekata, izrazio je zabrinutost što su pripreme za izgradnju TE Plomin 3 u visokoj fazi, a da građane Istre i Labinštine o tome nitko nije ništa pitao.

SDP je protiv ugljena kao energenta i nedopustivo je graditi na području Labinštine bez znanja tamošnjeg stanovništva, rekao je Kozlevac i pozvao predstavnike vlade da s tim projektom upoznaju građane.(hina/metro-portal)

26.11.2010. 16:26:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh