« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
UZ STARIJE KOLEGE

SDP dao Zagrepčanima priliku da sastave proračun

Mladi SDP-a građanima su nudili lažni novac i pozivali ih da ga rasporede na školarine, plaće, mirovine i vladu

SDP dao Zagrepčanima priliku da sastave proračun
SDP dao Zagrepčanima priliku da sastave proračun (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

SDP

,

državni proračun

,

Davor Bernardić

,

Mateja Pavičić

Članovi SDP-ovog Foruma mladih Donji grad danas su na zagrebačkom Cvjetnom trgu izveli performans kojim su građanima pružili priliku da pokažu kako bi rasporedili novac u državnom proračunu za iduću godinu, pruživši potporu svojim starijim stranačkim kolegama koji su prošloga tjedna za glasovanja o proračunu napustili sabornicu.

Mladi zagrebački SDP-ovci su na klupu postavili četiri kutije s natpisima "školarine", "plaće", "mirovine" i "vlada", te su građanima nudili papiriće s naštampanim novcem i pozivali ih da ih rasporede kako misle da bi trebalo.

"Kada se glasovalo o proračunu, zastupnici SDP-a kao i HNS-a, IDS-a i i HSU-a napustili su sabornicu jer nisu htjeli sudjelovati u takvom nasilju nad građanima. Mi kao njihovi mlađi kolege iz SDP-a se s tim slažemo i zato organiziramo ovu akciju", izjavila je predsjednica Foruma mladih Donji grad Mateja Pavičić.

Njezini kolege iz Foruma Zagrepčanima su dijelili i letke s natpisom "Vlada se igra politike!", kojima, kako kažu, žele upozoriti da je vladin proračun neuravnotežen te da građanima donosi još veću nesigurnost, posebno u isplatama plaća u javnom sektoru i mirovina.

Potporu mladim SDP-ovcima došao je dati njihov bivši predsjednik, a sada čelnik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, također upozorivši da će u proračunu za iduću godinu "najveća rupa" biti u stavci za plaće i mirovine. (hina/metro-portal)

29.11.2010. 13:27:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh