« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PRIVREMENO

Radio 101 dobio stečajnog upravitelja

Privremeni stečajni upravitelj Branko Petanjek će iznijeti svoje mišljenje sudu o stanju na Radiju 101

Radio 101
Radio 101 (Nina Đurđević/Cropix)
Više o

stečaj

,

Radio 101

Radio 101 danas je dobio privremenog stečajnog upravitelja Branka Petanjeka koji bi, prema odluci Trgovačkog suda u Zagrebu a do odluke o otvaranju stečajnog postupka, trebao utvrditi postoje li uvjeti za pokretanje stečaja ili pak za nastavak rada tog radija.

Predsjednik Uprave Radija 101 Drago Perić izjavio je Hini da je privremeni stečajni upravitelj imenovan na temelju zahtjeva jednog zaposlenika, ujedno i vjerovnika, koji je podnio sudu takav zahtjev, o čemu je ročište zakazano za 11. siječnja iduće godine.

"Privremeni stečajni upravitelj nema izvršnu ulogu već će iznijeti svoje mišljenje sudu o stanju na radiju", kaže Perić.

Dodaje kako će se, na temelju zahtjeva skupine suvlasnika, 1. prosinca održati skupština Radija 101, na kojoj će ih izvijestiti o stanju društva te o pregovorima koje vodi s dva potencijalna strateška investitora.

"Imenovanje privremenog stečajnog upravitelja svakako ne pogoduje poslovnim partnerima s kojima radio surađuje, ali idemo u dobrom smjeru i pozivam ih da nastave suradnju s radijom", kazao je Perić.

Najavio je kako Uprava planira do kraja mjeseca, prikupili li dovoljno novca, isplatiti plaću za lipanj, koju duguje zaposlenicima prema sporazumu postignutom nakon postupka mirenja u kolektivnom sporu, a koja je trebala biti isplaćena do 30. listopada.

Predsjednik Podružnice Sindikata novinara Hrvatske na Radiju 101 Goran Bernobić kaže kako sindikat nije podnosio dosad zahtjev za stečajem jer očekuje da će na skupštini suvlasnika, kao zadnjoj slamci spasa za radio, biti ponuđen izlaz iz sadašnje situacije, no ističe kako je sindikat danas ponovno pokrenuo postupak mirenja zbog neisplate, kako on navodi, pozajmica zaposlenicima za svibanj i lipanj.

Bernobić kaže kako dio zaposlenika još nije primio novac ni za svibanj pa ukoliko ni nakon trećeg postupka mirenja sredstava ne budu isplaćena zaposlenicima sindikat planira pokrenuti opći štrajk.(hina/metro-portal)

26.11.2010. 17:54:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh