« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Promjene u stranci

SDP će zamrznuti lokalne izbore?

Milanović želi da se stranka usredotoči samo na Josipovićevu predsjedničku kandidaturu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

lokalni izbori

,

Ivo Josipović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke da će u subotu Glavnom odboru predložiti da se sve lokalne SDP-ove konvencije zamrznu, odnosno obustave do okončanja drugog kruga predsjedničkih izbora, kako bi se stranka usredotočila samo na kampanju predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

Na sjednicu nije došao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, o kojem javnost nagađa hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima iako je SDP odlučio da kandidat bude Ivo Josipović.

"Ivi Josipoviću ništa ne može naštetiti, a kolega Bandić je jučer izrazio otvorenu potporu Josipoviću, ali za pojašnjenje morate pitati njega", rekao je Milanović novinarima upitan može li moguća kandidatura Bandića našteti izgledima Ive Josipovića.

"Ivo Josipović je kandidat SDP-a i budući hrvatski predsjednik", poručio je Milanović, dodavši da se stranka u potpunosti stavlja u službu Josipovića.

Govoreći o prijedlogu da se do okončanja drugog kruga predsjedničkih izbora zamrznu, odnosno obustave sve lokalne SDP-ove konvencije, Milanović je rekao da su to dva važna posla, koja se vremenski preklapaju, pa su odlučili da prioritet stranke budu predsjednički izbori.

Predsjedništvo je raspravljalo o tome što je potrebno učiniti da Ivo Josipović pobijedi u prvom krugu, jer ocjenjuju da može pobijediti već u prvom krugu, rekao je Milanović. Takvo očekivanje temelje na njegovom rejtingu i kvalitetama.

Milan Bandić svoj nedolazak na sjednicu Predsjedništva ranije je ispričao zbog neodgodivih obaveza, doznaje se u SDP-u. (Hina/Metro-portal)

23.09.2009. 21:35:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh