« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SUPERFEKUNDACIJA U TURSKOJ

Saznao da je otac samo jednog od blizanaca pa zatražio razvod

Čovjek predstavljen samo kao A.K je zadržao svoga sina, a drugog dječaka se odrekao i on je predan socijalnoj službi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Turska

,

razvod

,

Blizanci

,

DNK analiza

,

ljubavnik

,

superfekundacija

,

socijalna služba

Jedan se Turčin odlučio na razvod braka nakon što su DNK testovi pokazali da je otac samo jednog od svoje dvojice sinova blizanaca, objavio je list Sabah.

Turčin, kojeg list navodi samo s inicijalima A.K, sumnjičav da mu je supruga bila nevjerna, odlučio se na DNK testiranje. Ono je pokazalo da je otac samo jednog od dječaka. Rezultati su potvrđeni još jednim testiranjem na zahtjev suda u sklopu brakorazvodne parnice koju je A.K. u međuvremenu pokrenuo.

Majka, identificirana kao C.K., zadržala je vezu s ljubavnikom s kojim je 'hodala' prije nego li ju je obitelj prisilila na udaju za A.K, objašnjava Sabah. Fenomen blizanaca različitih očeva, u znanosti poznat kao superfekundacija, vrlo je rijedak u ljudi, a nešto češći u životinja.

Superfekundacija je moguća kada žena proizvede dva jajašca u jednom menstrualnom ciklusu, objasnio je Rusen Aytac, šef odjela za ginekologiju na medicinskom fakultetu u Ankari. "Ako je ta žena imala seksualni odnos s dvojicom muškaraca u kratkom razmaku i u plodnom dijelu ciklusa, moguća je blizanačka trudnoća, sa svakim jajašcem kao nositeljem drugog genetskog materijala", dodao je.

A.K je zadržao svoga sina, a drugog dječaka se odrekao i on je predan socijalnoj skrbi. C.K. je sa svoje strane počela dobivati prijetnje i od svoje i od suprugove obitelji i sada je na snazi zaštitna mjera da joj se nitko od rodbine ne smije približavati na 500 metara. (hina/metro-portal)

30.01.2010. 17:45:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh