« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
MMM

Savjeti za najbolju moguću kavu

Prva jutarnja kava vam određuje dan? Kako ne bi cijeli dan bili mrgud, evo par savjeta kako pripremiti najbolju moguću kavu

Znate li pripremiti vrhunsku kavu
Znate li pripremiti vrhunsku kavu (Shutterstock)
Više o

kava

,

kuhanje kave

,

najbolja kava

Jutarnja kava ritual je koji većina ne želi propustiti ili odraditi na brzaka, jer dobar dio ljudi upravo tih petnaestak minuta proglašava ključnima za svoj dan - hoće li biti dobar ili loš. Koliko ste puta čuli nekoga da se žali zbog loše jutarnje kave koja mu je upropastila dan, ili ste i sami to rekli?

E, pa da se to ne bi dogodilo, evo nekoliko savjeta kako da vaša jutarnja kava bude najbolja moguća i omogući vam uživanje u svom privatnom svijetu koje vam toliko treba.

Prvo i osnovno, pazite kakvu kavu kupujete - loša kava ne može postati dobra ni kad je radi najbolji barista na svijetu, stoga dajte tih par kuna više i kupite kvalitetnu kavu.

Nakon toga pazite kako čuvate kavu - nemojte je držati na sunčanom ili vlažnom mjestu, neka bude na suhom, hermetički zatvorena kako bi što dulje očuvala svoju aromu. Kava nakon prženja ima zapravo samo par tjedana u kojima održava svoju kvalitetu, tako da nije potrebno kupovati velike količine.

Za kraj - kuhanje kave. Mnogi griješe korištenjem kipuće vode, a tradicionalni način pripreme turske kave u našim krajevima, kad u kipuću vodu ubacite mljevenu kavu i onda je još jednom stavite provrijeti je pogrešan i uništava dobar dio arome.

Zavrijte vodu, pustite je da odstoji tridesetak sekundi i onda prelijte kavu i promiješajte - to je sve, tada je voda idealne temperature i neće spržiti kavu, nego će dati najfiniju aromu.

Uživajte!

16.06.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh