« Život
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
ZNANJE

Savjeti za maksimalnu produktivnost

Trenerica nekih od najvećih svjetskih agencijskih mreža i kompanija hrvatsku je publiku podučila najefikasnijim metodama organizacije rada, a njezini korisni savjeti nalaze se u nastavku.

Kako se to radi?
Kako se to radi? (Arhiva)
Više o

produktivnost

Posebno online izdanje HOWtoWOW marketinške akademije Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA!-e) ovoga je tjedna na radionici Time Management or How to Achieve More by Doing Less ugostilo međunarodnu stručnjakinju za time management - Tish Mousell. Tijekom dva vrlo produktivna sata Mousell je polaznike podučila brojnim zanimljivim i efikasnim metodama organizacije, a najvažniji zaključci radionice nalaze se u nastavku.

Preuzmite odgovornost

Istina je, na neke stvari ne možemo utjecati, posebice ako u našim radnim procesima sudjeluju drugi kolege i suradnici. Zato je važno osvijestiti segmente rada koji su u našoj domeni te preuzeti odgovornost za njih - makar riječ bila o najsitnijim zadacima kao što je primjerice sprječavanje kašnjenja provjeravanjem gužvi u prometu - na taj ćete način otkloniti mentalnu blokadu i moći započeti s radom.

Prioriteti, prioriteti, prioriteti

Najjednostavnija je metoda zadatke složiti u tri kategorije: hitno, može čekati i može čekati dulje. Odaberite boju za svaku kategoriju i obojite svoju to-do listu. Preporuka je popis prioriteta složiti krajem radnoga dana za sljedeći dan - na taj način misli o poslu preselit ćete na papir i moći se adekvatno odmoriti, a na početku sljedećega radnog dana imat ćete jasnu viziju.

Za kraj - koncentracija!

Mousell je prioritete usporedila s posudom koju morate popuniti kamenjem, sitnim oblucima i vodom. Posudu ćete najbolje iskoristiti ako u nju prvo smjestite kamenje, zatim oblutke, a potom će voda ispuniti preostali prostor. Ako se velikim i hitnim zadacima posvetite na početku dana, izbjeći ćete odgađanje i nakupljanje stresa, a pritom ćete imati vremena i kolege zamoliti za pomoć i savjete.

Najvažnije je, tvrdi predavačica, koncentrirati se na jednu po jednu stvar za optimalnu kreativnost i jasnu viziju. I osvijestiti da ne možete uvijek sve učiniti sami - sasvim je u redu zamoliti za pomoć i podijeliti zadatke s kolegama za kvalitetnu izvedbu i maksimalnu produktivnost.

Neprocjenjivo iskustvo radionice na svojoj je platformi priceless.com omogućio Mastercard.

11.12.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh