« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
NE PRESTAJE

Sava prodrla u još dva mjesta, evakuacija se nastavlja

Na području Strošinaca i Posavskih Podgajaca u županjskoj Posavini u koja su počele ulaziti savske vode čine se dodatni napori kako bi se ta mjesta zaštitila od velikih poplava

U Županji pada vodostaj
U Županji pada vodostaj (Arhiva)
Više o

Županja

,

poplava

,

Strošinci

,

Posavski Podgajci

Sava nastavlja plaviti županjsku Posavinu, pa tako vode iz pravca Rajevog sela, Gunje i Račinovaca počinje ulaziti u Strošince i Posavske Podgajce, pa se na tom području provodi evakuacija stanovništva koje još nije napustilo svoje domove, a evakuira se i stoka, koje je velik broj.

'I dalje je velika borba sa bujicom. Nije to više toliko velika voda koliko je bila, ali ona nadire i opasna je. Vjerujem kako ćemo u najvećoj mjeri uspjeti zaustaviti glavninu vode koja dolazi u Strošince i Posavske Podgajce', naveo je župan Kelić rekavši kako je na poplavljenim područjima započelo i izvlačenje uginule stoke što, kako je rekao, predstavlja dodatan posao koji nije lagan za obaviti.

Građane je pozvao da i dalje poštuju naredbe i preporuke Stožera za zaštitu i spašavanje. Na području Strošinaca živi 668, a u Posavskim Podgajcima 1255 stanovnika.

U 13 sati vodostaj u Županji iznosio je 1065, dok je u prošli subotu službeno dosegnuo 1186, što je bio povijesni maksimum. Neslužbeno je međutim potvrđeno kako je vodostaj rijeke Save tih dana bio i viši od 1186 jer je nadvisio i mjerni uređaj koji se nalazi uz savski nasip na županjskoj šetnici.

20.05.2014. 15:31:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh