« Život
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
kraljica lijepih vrlina

Saudijska kraljica ljepote izabrana a da nije pokazala lice

Više o

saudijke

,

Saudijska Arabija

,

avaja

Saudijka Aja Ali al-Mula postala je u četvrtak kraljica ljepote i kao nagradu osvojila nakit te putovanje u Maleziju, a sve to uspjela je ne otkrivši lice, piše u petak saudijski tisak. Glave i tijela potpuno omotanih abajom (tradicionalna forma hidžaba) 18-godišnja Aja proglašena je u četvrtak navečer "kraljicom lijepih vrlina", piše tisak.

Natjecateljice nisu morale pred publikom u gradu Safui izići u sjajnim večernjim haljinima ni u bikiniju, već su ocjenjivane na temelju niza pitanja o ponašanju prema bližnjima i uslugama koje čine društvu. Dnevni tisak ne objašnjava u čemu je Aja zasjenila svoje konkurentice, već ističe da je djevojka u školi postigla izvrsne ocjene i da kani upisati studij medicine.

Pobjednica je za nagradu primila 5000 rijala (oko 7000 kuna), bisernu i dijamantnu ogrlicu, sat s dijamantima te kartu za put u Maleziju. Izbori tjelesne ljepote poput onih na Zapadu nepoznanica su u Saudijskoj Arabiji. Ondje su muškarci strogo odvojeni od žena koje se u javnosti smiju pojavljivati samo potpuno pokrivene

25.07.2009. 11:36:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh