« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
BIZARNO

Saudijac već 12 godina čeka dozvolu oca da napusti zatvor

Iako je svoju trogodišnju kaznu za premlačivanje maćehe odslužio prije 12 godina, al-Sinani će morati čamiti u zatvoru sve dok mu otac ne oprosti zlodjelo

Fotografija vijesti
Više o

Saudijska Arabija

,

šerijatski zakon

,

zatvorska kazna

,

šarija

Muškarac iz Saudijske Arabije, koji je 1997. zatvoren na tri godine proveo je dodatnih 12 godina iza rešetaka, čekajući da mu otac oprosti, izvijestila je lokalna grupa za ljudska prava, javlja Hina.

Četrdesetrogodišnji Eid al-Sinani, prvobitno je osuđen na trogodišnu kaznu izdržavanja zatvora i 200 udaraca, jer je pretukao svoju maćehu, rekao je jedan od članova Nacionalne udruge za ljudska prava (NSHR) za Reuters.

No kad je Al-Sinani izdržao kaznu, njegov je otac od suca zatražio da ga zadrži u zatvoru dok on ne odluči oprostiti vlastitu sinu. Sudac je na to pristao i - nakon punih 12 godina Sinani je još u zatvoru. U skladu sa zakonom Saudijske Arabije, zakon podliježe individualnom tumačenju šarije.

Glasnogovornik ministarstva pravosuđa Saudijske Arabije još nije komentirao slučaj. U toj zemlji zakon se ne oslanja na ranije slične slučajeve, odnosno presude.

"Optimistični smo i vjerujemo da će Al-Sinani biti pušten nakon gotovo 16 godina, osobito s obzirom na činjenicu da prave optužnice i nema. Zakonski je slučaj problematičan jer je sudac Al-Sinanijevu ocu dao potpuno odriješene ruke", rekao je predstavnik NSHR-a Musab al-Zahrani.

23.04.2012. 20:36:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh