« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IT'S A DATE

Sastanak prosvjednika i tajlandske vlade zakazan za ponedjeljak

Nakon najave sastanka na vidjelo je izašlo kako u pokretu 'crvenih košulja' postoje neslaganja jer dio prosvjednika želi, a dio odbija sastanak

(Getty Images)
Više o

prosvjed

,

Tajland

,

crvene košulje

,

Abhist Vejjajiva

U ponedjeljak će se sastati jedan ministar tajlandske vlade s predstavnikom prosvjednika koji od prošle nedjelje pokušavaju prisiliti premijera Abhisita Vejjajivu na ostavku.

Satiti Wongnhongatey, ministar ureda premijera i Weng Tojirakarn, jedan od vođa pokreta crvenih košulja pristali su na razgovor kako bi pronašli izlaz iz krize koja traje tjedan dana.

"Teško je reći bilo što unaprijed, ali dobro je što razgovori počinju", rekao je Abhisit.

Najavu susreta je odmah opovrgnuo jedan od šefova "crvenih košulja", ali nije poznato predstavlja li on cijeli pokret.

Nattawut Saikur je rekao da će oni razgovarati isključivo s Abhisitom i to samo ako raspusti skupštinu.

Tajlandske televizije su prenijele izjave jednog drugog predstavnika Veera Musikaponga koji je rekao da podržava ideju sastanka, čime je nagovijestio neslaganja u pokretu.

Prema podacima policije oko 65 tisuća pripadnika crvenih košulja, uglavnom iz ruralnih dijelova zemlje, sklonih bivšem premijeru u egzilu Thaksinu Shinawatri, izašli su u subotu na ulice glavnog grada, a tisuće ljudi im se tijekom dana nastavilo pridruživati. Predstavnici pokreta željeli su pridobiti srednju klasu Bangkoka, dok je elita tradicionalna zagovornica Abhisita. (hina/metro-portal)

20.03.2010. 19:00:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh