« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KAVA?

Sastali se Kosor i Milanović, nije postignut dogovor oko ustavnih promjena

Mi nismo neprijatelji, politički smo suparnici, moramo raditi za dobrobit Hrvatske, izjavila je premijerka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix )
Više o

HDZ

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

Premijerka Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo večerašnjim razgovorima s čelnicima parlamentarnih stranaka oko ustavnih promjena, a jednako je zadovoljna i prvim formalnim susretom s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, s kojim je razmatrala stanje u državi.

Premijerka je potvrdila da vladajuće i oporbene stranke večeras nisu postigle dogovor oko promjena Ustava, ali i naglasila da je sastanak bio "jako dobar", najavivši novi sastanak za 15-tak dana.

"Bio je to dobar, konstruktivan razgovor. Mi nismo neprijatelji, politički smo suparnici, moramo raditi za dobrobit Hrvatske, a završetak pregovora je sigurno za dobrobit Hrvatske", dodala je Kosor.

Ponovila je namjeru Vlade da se ustavne promjene dogovore što skorije, jer se od 12 tzv. europskih zakona, koje Hrvatski sabor još treba donijeti, njih barem tri izravno naslanjaju na promjene Ustava.

Upitana kako ocjenjuje prvi razgovor s Milanovićem, Kosor je odgovorila: "Jednako tako, uistinu dobar". Razgovarali su, kaže, o puno važnih tema, od kojih najvažnijom smatra mjere za jačanje gospodarstva te očuvanje radnih mjesta.

"Uistinu jedan dobar razgovor, a dogovorili smo se da ćemo se konzultirati oko krupnih pitanja koja čekaju Vladu i koja će Vlada morati rješavati ove godine", kazala je. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 21:16:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh