« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Sarkozy: Glas za mene - glas za izbjegavanje grčkog scenarija

Francuska se nalazi na povijesnom raskrižju između teških mjera štednje i katastrofalnog povratka na nekontrolirano trošenje, rekao je aktualni predsjednik

Fotografija vijesti
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Francois Hollande

,

izbori u Francuskoj

Želite li da Francuska izbjegne sudbinu Grčke i Španjolske i klizne u tešku gospodarsku krizu, na predstojećim predsjedničkim izborima glasat ćete za moj program nastavka mjera štednje, poručio je francuskim biračima aktualni predsjednik Nicolas Sarkozy.

Sarkozy je, iznoseći svoj izborni program na konferenciji za novinare u Parizu, rekao da se Francuska nalazi na "povijesnom raskrižju" između teških mjera štednje i katastrofalnog povratka na nekontrolirano trošenje.

"Neke europske zemlje nalaze se na rubu provalije", istaknuo je Sarkozy i obećao da Francuska pod njegovim vodstvom može ponovno biti konkurentna, inovativna, zemlja koja investira i smanjuje troškove.

Aktualni francuski predsjednik optužio je socijalističkog protukandidata Francoisa Hollandea da puno obećava, da "nudi gozbu novog trošenja" za koju nitko ne zna tko će je platiti.

"Kriza kroz koju prolaze naši grčki i španjolski prijatelji upozorava nas da budemo realni. Pogledajte samo situaciju u Španjolskoj nakon sedam godina vlasti socijalista", rekao je Sarkozy.

Najnovije ankete pokazuju da konzervativni Sarkozy i socijalist Hollande imaju jednake šanse u prvom izbornom krugu 22. travnja, a u drugom krugu 6. svibnja očekuje se pobjeda Hollandea.

06.04.2012. 07:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh