« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TEA PARTY

Sarah Palin uhvaćena sa šalabatherom na dlanu

POGLEDAJTE VIDEO - Kao prava sveamerička školarka Palin je trebala pomoć oko pitanja energije, proračunskih ušteda i poreza

Ma što li je to na dlanu?
Ma što li je to na dlanu? (Getty Images)
Više o

Sarah Palin

,

šalabahter

,

tea party

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin, koja je tijekom vikenda plijenila pozornost američkih medija govorom koji je održala na konvenciji konzervativnog pokreta "Tea Party", u ponedjeljak se našla na meti kritika zbog otkrića da si je na dlanu lijeve ruke napisala prioritete svoje politike.

U govoru na skupu Palin je kritizirala predsjednika Baracka Obamu zbog običaja da čita govore s tzv. telepromptera, uređaja koji se kolokvijalno naziva "blesimetar", nazivajući ga "karizmatičnim likom s teleprompterom".

No, povećana fotografija njezina dlana, dok je stajala za govornicom, otkrila je crnom tintom napisane riječi: "energija, proračunske uštede (s prekriženom riječi proračunske), porezi i podizanje američkog duha".

Televizijske snimke njezina intervjua s voditeljem konvencije, u kojem nije isključila mogućnost svoje kandidature na predsjedničkim izborima 2012. godine, pokazale su kako se Palin zagleda u lijevi dlan na prilično sumnjiv način.

Ta je snimka nebrojeno puta emitirana na američkim TV mrežama, posebno u večernjim humorističkim 'talk-show' emisijama, uz podrugljive komentare, a bila je hit i na internetu. (hina/metro-portal)

09.02.2010. 18:36:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh