Metro-portal.hr

objavljeno 09.02.2010. 18:36:40
TEA PARTY

Sarah Palin uhvaćena sa šalabatherom na dlanu

POGLEDAJTE VIDEO - Kao prava sveamerička školarka Palin je trebala pomoć oko pitanja energije, proračunskih ušteda i poreza

Ma što li je to na dlanu?
Ma što li je to na dlanu? (Getty Images)

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin, koja je tijekom vikenda plijenila pozornost američkih medija govorom koji je održala na konvenciji konzervativnog pokreta "Tea Party", u ponedjeljak se našla na meti kritika zbog otkrića da si je na dlanu lijeve ruke napisala prioritete svoje politike.

U govoru na skupu Palin je kritizirala predsjednika Baracka Obamu zbog običaja da čita govore s tzv. telepromptera, uređaja koji se kolokvijalno naziva "blesimetar", nazivajući ga "karizmatičnim likom s teleprompterom".

No, povećana fotografija njezina dlana, dok je stajala za govornicom, otkrila je crnom tintom napisane riječi: "energija, proračunske uštede (s prekriženom riječi proračunske), porezi i podizanje američkog duha".

Televizijske snimke njezina intervjua s voditeljem konvencije, u kojem nije isključila mogućnost svoje kandidature na predsjedničkim izborima 2012. godine, pokazale su kako se Palin zagleda u lijevi dlan na prilično sumnjiv način.

Ta je snimka nebrojeno puta emitirana na američkim TV mrežama, posebno u večernjim humorističkim 'talk-show' emisijama, uz podrugljive komentare, a bila je hit i na internetu. (hina/metro-portal)

09.02.2010. 18:36:40
http://metro-portal.hr/sarah-palin-uhvacena-sa-salabatherom-na-dlanu/32652/