« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OBNOVA VEZA

Santos preuzeo dužnost kolumbijskog predsjednika

Juan Manuel Santos preuzeo je dužnost predsjednika Kolumbije na svečanosti na kojoj je nazočio venezuelanski ministar vanjskih poslova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Kolumbija

,

Juan Manuel Santos

,

predsjednik

Šesnaest predsjednika i španjolski princ Felipe uz oko 3.000 uzvanika nazočilo je svečanosti inauguracije u povijesnom središtu Bogote. U gradu je raspoređeno 27.000 vojnika i policajaca kako se ne bi ponovili bombaški atentati koji su odnijeli 18 života tijekom inauguracije dosadašnjeg predsjednika Alvara Uribea.

Po dolasku u Bogotu venezuelanski ministar Nicoals Maduro je rekao da narodu Kolumbije "donosi poruku ljubavi" venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza.

Venezuelanski predsjednik prekinuo je diplomatske veze s Kolumbijom 22. srpnja, nakon što je dosadašnji predsjednik Alvaro Uribe ustvrdio da ima dokaze o tome da Venezuela pruža utočište za 1.500 gerilaca, pobunjenika iz kolumbijske revolucionarne oružane organizacije (FARC).

Bivši kolumbijski ministar obrane Juan Manuel Santos preuzeo je vodstvo zemlje u kojoj je gerila i dalje aktivna na blizu 50 posto teritorija. Izabran je 20. lipnja sa 69 posto glasova i obećao je još odlučnije mjere protiv FARC-a kojem je zadao udarce dok je bio ministar obrane. Tijekom sljedeće četiri godine trebao bi ublažiti siromaštvo u zemlji u kojoj 46 posto stanovnika živi ispod praga siromaštva kao i stopu nezaposlenosti i korupcije. (hina/metro-portal)

08.08.2010. 00:18:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh