« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PRIZNAO PORAZ

Santorum napustio utrku za predsjedničkog kandidata

Rick Santorum, konzervativni američki političar, obustavio je svoju kampanju za republikanskog predsjedničkog kandidata zbog velikog zaostatka za Mittom Romneyem

Fotografija vijesti
Više o

Mitt Romney

,

izbori u SAD-u

,

republikanci

,

Rick Santorum

Konzervativni američki političar Rick Santorum odustao je u utorak od svoje kampanje za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a zbog velikog zaostatka za njegovim protukandidatom Mittom Romneyem, javlja Hina.

Bivši senator iz Pennsylvanije je rekao da obustavlja svoju kampanju čime je zapravo i povukao svoju kandidaturu za republikanca koji će se sučeliti s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom na općim izborima 6. studenog.

"Nikada nećemo biti zemlja koja će ići naprijed kao velika i moćna ukoliko ne pamtimo tko smo i što nas čini Ameirkancima. O tome se radi u našoj kampanji", rekao je Santorum u Gettysburgu.

Santorum zaostaje za Romneyem po ispitivanjima javnog mišljenja u borbi za glasove 1144 stranačkih delegata potrebnih za dobivanje nominacije.

Santorum nije rekao hoće li podržati Romneyja ili dva druga kandidata, Rona Paula i Newta Gingricha koji također zaostaju za bivšim guvernerom Massachusettsa Romneyem.

10.04.2012. 22:48:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh