« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
POSLOVANJE

Sanofi - digitalna transformacija uz Google

Sanofi otvorio prvi vlastiti digitalni proizvodni pogon, a u suradnji s Googleom razvija virtualni Laboratorij za inovacije u zdravstvu

Sanofijev digitalni proizvodni pogon
Sanofijev digitalni proizvodni pogon (Sanofi)
Više o

Google

,

Sanofi

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi je u Framinghamu (Massachusetts, SAD) predstavila novi, i jedan od prvih digitalnih proizvodnih pogonu u svijetu, koji koristi intenziviranu tehnološku proizvodnju biofamaceutika. Kompanija je najavila i da će s tvrtkom Google osnovati virtualan Laboratorij inovacija s ciljem da radikalno transformira način na koji će isporučivati nove lijekove i zdravstvene usluge koristeći usluge naprednih podatkovnih tehnologija.

Sanofijev digitalni proizvodni pogon

Novi pogon u Framinghamu usredotočit će se na biološke terapije što je u skladu s transformacijom kompanijskog plana istraživanja i razvoja novih lijekova. Upravo povećanje proizvodnih kapaciteta biofarmaceutika predstavlja osnovu Sanofijeve ambicije da uspostavi zlatni standard u biofarmaceutskoj industriji.

"Naš pogon u Framinghamu predvodi u isporuci sljedeće generacije bioloških lijekova u potpuno integriranom digitalnom proizvodnom pogonu. Otvorenje pogona dokaz je da da smo na samom vrhu inovacijske i proizvodne izvrsnosti, pomažući nam da oblikujemo budućnost naše kompanije ali i cijele farmaceutske industrije", kazao je Philippe Luscan, Sanofijev izvršni potpredsjednik Odjela za globalne industrijske odnose.

Digitalna transformacija Sanofijeve proizvodne mreže doprinosi smanjenju vremena potrebnom da proizvodi iz istraživačko - razvojnih laboratorija dospiju u proizvodni pogon te da se ubrza komercijalizacija novih lijekova. Najvažnije, omogućit će još kvalitetnije zadovoljenje potreba pacijenata u svijetu.

Google i Sanofi u razvoju novog Laboratorija za inovacije u zdravstvu

Cilj suradnje Googlea i Sanofija jest promijeniti način na koji Sanofi razvija nove lijekove i usredotočit će se na tri ključna cilja - bolje razumijevanje pacijenata i bolesti, povećanje operativne učinkovitosti kompanije te poboljšanje iskustva pacijenata.

Kompanije će primijeniti tehnologiju i analitiku putem Sanofijeve velike baze podataka kako bi dobili uvide u ključne bolesti i stanja pacijenata te bolje razumjeli koji tretmani djeluju na oboljele. Upravo će to Sanofiju dodatno omogućiti istraživanje i razvoj personaliziranih pristupa liječenju te identificiranje pratećih tehnologija za poboljšanje zdravstvenih rezultata.

Kombiniranjem bioloških inovacija i znanstvenih podataka Sanofija s vodećim tehnološkim uslugama Googlea želimo ljudima pružiti veću kontrolu nad njihovim zdravljem te nastojimo ubrzati otkrivanje novih terapija", izjavio je Ameet Nathwani, dr. med., glavni digitalni direktor, glavni medicinski direktor i izvršni potpredsjednik Sanofija.

"Radujemo se što ćemo surađivati s kompanijom Sanofi kako bismo ubrzali ciklus inovacija u zdravstvu za ljude diljem svijeta", rekao je Thomas Kurian, predsjednik Uprave Google Clouda.

Sanofi i Google također planiraju primijeniti umjetnu inteligenciju (AI) u različitim bazama podataka kako bi unaprijedili cijeli kompleksni lanac od nabave, marketinga do komercijalizacije novih proizvoda.

20.11.2019. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh