« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Šank?! na regionalnoj turneji

Zagrebački punk rock četverac Šank?! obići će u ožujku i svibnju Split, Novi Sad, Beograd i Zagreb na regionalnoj turneji

Šank?! ide na mini turneju po regiji
Šank?! ide na mini turneju po regiji (LAA)
Više o

koncerti

,

turneja

,

Šank?!

Jedan od najistaknutijih punk bendova nove generacije dolazi u splitsku Kocku u subotu, 12. ožujka kad će uz njih nastupiti grupa Špurijus. Novosadski klub CK 13 ugostit će Šank?! i zrenjaninske punkere Drink Or Die u subotu 19. 03., a tjedan dana kasnije podjelit će pozornicu beogradskog kluba Božidarac s bendovima Six Pack i Posno prase. Regionalni tour grupa će završiti 13. svibnja koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture.

Članovi Šank?!-a dio su zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene, a na pozornici su prisutni preko 10 godina u različitim sastavima kao što su Spierdalaj, No More Idols, Dolibasija, Stronghold, Flegma ili Stribog. Svoje iskustvo i znanje odlučili su pretočiti u vlastiti zvuk koji je danas poznat kao jedinstvena mješavina rocka, punka, metala, Oi! te ska ritmova. Bend je nastao u lipnju 2010. godine, a u nepunih šest godina postojanja je diljem cijele regije postao poznato underground ime. Moćni i društveno angažirani tekstovi i energični nastupi čine ga jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj dok njihov punk rock radi promjene, osvješćuje publiku, a žestoke i melodične stvari pokazale su se kao dobitna kombinacija.

Prvi album pod nazivom "Grad je naš" objavljuju na internetu 2010. godine kao besplatno izdanje. Nakon uspješne godine koja uključuje i nastup sa slavnim Cock Sparrerima i na DOF festivalu, te po mnogim klubovima diljem Hrvatske, 2011. izdan je album "Priče noćnih tramvaja". Šank?! je 2012. nastupio kao predgrupa legendarnim irish punk veteranima Dropkick Murphy's, a nakon toga nastupa po cijeloj Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, BiH te Sloveniji. U to vrijeme snimljena je i pjesma "Zagreb gori" koja postaje svojevrsna himna u Zagrebu i šire, a sve se dogodilo ususret dva rasprodana koncerta u rujnu 2012. u Malom pogonu Tvornice. Taj koncert prati i objavljen live DVD album. Treći album "Treća runda" izašao je 2013., prema časopisu Rolling Stone svrstan na ljestvicu top 10 regionalnih albuma za tu godinu.

Snagu i jaku fan bazu Šank?! je dokazao na koncertu Brkova u Domu sportova u ožujku 2015. Te godine izašao je četvrti album "Naša stvar", a promocija je održana u Tvornici kulture na najvećem samostalnom koncertu. Album "Naša stvar" našao se među najboljim regionalnim albumima 2015. godine, te je ponovo pokazao da je bend žestok, britak i beskompromisan.

LInkovi:

DVD LIVE iz Tvornice Kulture

https://www.youtube.com/watch?v=QINcuTqnPAU

Video: Šank?! - "Grad je naš"

Video: Šank?! - "Naša stvar"

Video: Šank?! - "Zagreb gori"

Download albuma:

"Grad je naš" (2010.)

"Priče noćnih tramvaja" (2011.) -

"Treća runda" (2013.) -

"Naša stvar" (2015.)

02.03.2016. 10:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh