« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
INTERVJU

Sanja Jovanović: Sve sam podredila plivanju

Najbolja hrvatska plivačica ekskluzivno govori za She.hr

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sanja Jovanović

,

plivanje

Plivati kao riba u vodi više nije u modi. Plivati, pak, kao Sanja Jovanović trenutno je teško izvedivo jer je najbolja hrvatska plivačica europskim zlatom i svjetskim rekordom iz Istanbula na utrci 50 metara leđno brojač štoperice zaustavila na nevjerojatnih 25.70 sekundi.

"Rezultat je uistinu sjajan i bila sam presretna, ali i zadovoljna što sam u svoje vlasništvo vratila svjetski rekord koji je nakratko srušila Kineskinja", kaže Sanja koja u mislima već putuje u Budimpeštu gdje će u kolovozu biti natjecanje u velikim bazenima.

Cilj joj je dokazati da hrvatska reprezentacija može ostvariti zavidan rezultat i u velikim bazenima, i tako ušutkati one koji misle suprotno.

Točan broj osvojenih medalja Sanja Jovanović ne zna, no ono što itekako dobro zna jest da je za vrhunski rezultat potrebno mnogo odricanja i samodiscipline.

"Sve je podređeno sportu i gotovo nemam privatni život", priznaje, a u to se uvjeravamo pogledom u dnevni raspored. "Budim se u pet sati i trčim do 6.30, od 7 do devet traje jutarnji trening, nakon čega slijedi odmor. Poslijepodne ulazim u teretanu gdje sam do 15.30, a nakon toga treniram do 17.30. Samo je nedjelja slobodna, a pred velika natjecanja čak niti to."

I tako već punih 14 godina otkako se 23-godišnja Dubrovkinja bavi plivanjem. Inače, prvi puta je vodu uzburkala s tri godine.

"Plivanje u moru ne pričinjava mi veliko zadovoljstvo, a nemam baš ni puno vremena. Moj životni i radni prostor je bazen i ne bih ga mijenjala nikad nizašto", sa smiješkom će naša sugovornica, najbolja i najbrža na svijetu.

Kao i svaki sportaš u karijeri je imala uspona i padova, a bila je i na rubu odustajanja: "Kriza rezultata trajala je dvije, tri godine i da nije bilo podrške obitelji, trenera Bobeva i B4Sport akademije mislim da bih odustala i posvetila se nečem drugom u životu."

Osim zaslužnih ljudi koje je izdvojila, Sanja ima podršku i svojih sugrađana, ali i svih u Hrvatskoj koji s ponosom i stisnutih palčeva prate vodenu kraljicu iz stotinke u stotinku. To ne traje dugo, tek dok Sanja dopliva do prvoga mjesta.

Više na She.hr

02.01.2010. 12:10:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh