« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
drugo finale

Sandra Perković deveta u disku

Mlada hrvatska atletičarka Sandra Perković (19) osvojila je deveto mjesto u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

Sandra Perković

Sandra je bacila disk 60.77 metara što je za metar i 67 centimetara slabije od njezinog, ali i hrvatskog rekorda kojeg je postavila u kvalifikacijama.

Najmlađa sudionica finala u prvoj je seriji pogodila mrežu, a jedini ispravni hitac dogodio se u drugoj seriji. Tada je 19-godišnja Sandra bacila disk do spomenutih 60.77 m, što ju je nakon dvije serije smjestilo na peto mjesto. No, u trećoj su je seriji preskočile četiri atletičarke, a Sandra, koja je bacala posljednja, još je jednom pogodila mrežu i ostala na devetom mjestu i bez dodatna tri hica.

No, godina u kojoj je postala europska juniorska prvakinja, hrvatska seniorska rekorderka (62.44) i plasirala se u finale svog prvog velikog seniorskog natjecanja za Sandru je sigurno i više nego uspješna.

Zlato je u Berlinu osvojila nekadašnja svjetska juniorska prvakinja, 21-godišnja Australka Dani Samuels (65.44), srebro je završilo oko vrata Kubanke Yarelis Barrios (65.31), dok je bronca pripala Rumunjki Nicoleti Grasu (65.20).

Izvor: Hina

22.08.2009. 11:01:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh