« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
svjetsko zlato

Blanka obranila svjetsko zlato

Duga i iscrpljujuća bitka začinjena psihološkim igricama Ariane Friedrich završila pobjedom Blanke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

Blanka svjetska prvakinja

,

Blanka Vlašić zlato

Jedna od dvije epske bitke ovog Svjetskog prvenstva bila je dvoboj Arianne Friedrich i Blanke Vlašić u skoku u vis, i ta je pružila puno više uzbuđenja i neizvjesnosti od borbe Bolta i Gaya, gdje Amerikanac nije imao ni najmanje šanse.

Počelo je na 187, koje je Friedrich propuštala, a nakon 202 ostale su na zaletištu samo Blanka, Friedrich i Čičerova. Dvije glavne zvijezde do 202 su prolazile bez problema, Čičerova je zapela jednom na 196 cm, no 202 je prošla iz prve, za razliku od konkurentica.

Blanka je preskočila u drugom pokušaju, prilično nezadovoljna izvedbom, dok je Friedrich rušila i drugi put. Kad se pripremala za treći pokušaj, 70 tisuća ljudi na stadionu utihnulo je, a berlinska policajka pokazala je veliku mentalnu snagu preskočivši bez problema.

Čičerova je rušila prvi puta na 204 cm, Friedrich isto, a vrlo lošim skokom pridružila im se i Blanka. Drugi pokušaj je kod obje prve bio još gori nego prvi, a Blanka se nakon konzultacija s trenerom postavila još mirnije i koncentriranije i elegantno preskočila.

Čičerova je u trećem pokušaju potpuno ostala bez snage, a Friedrich je odlučila prijeći odmah na 206. Ostao joj je samo jedan pokušaj, i još je morala prva skakati. Skok je bio vrlo dobar, no letvica je ipak pala i Blanka je obranila titulu.

20.08.2009. 21:06:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh