« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Sanaderu nož u leđa za vrijeme posjete Strasbourgu

Dok Sanader prodaje spin Europljanima, Mudrinić udara ispod pojasa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Ivica Mudrinić

,

Mudrinić Sanader

Stara priča o tome da bilateralna pitanja ne bi smjela biti prepreka ulasku u EU i način rješavanja problema pravnim putem ponavlja se u Strasbourgu na sastanku Sanadera s europskim parlamentarcima. No, naš se premijer brzo složio s predsjednikom Europskog parlamenta Hansa-Gerta Poetteringa da treba krenuti s političkim pregovorima kako bi se došlo do pravnog rješenja.

Jest da je to nešto što do sada nije dolazilo u obzir, nego samo i jedino pravno rješenje, no drugo se ne može ni očekivati. Na pitanje slovenskih novinara može li se očekivati i blokada od strane Nizozemske, Grčke ili Velike Britanije, no lakonski je odgovor glasio: Samo vi deblokirajte i bit će sve u redu.

No, po povratku iz Strasbourga morat će se pozabaviti Mudrinićevim intervjuom u Business.hr-u. Predsjednik Uprave HT-a krajem prošle godine već je u medijima proglašen nasljednikom Damira Polančeca, da bi premijer prilično grubo odbio tu mogućnost: „Što se babi htilo, to se babi snilo...". Nekadašnji ministar i perjanica HDZ-a sigurno nije blagonaklono pročitao tu reakciju, pa je odlučio uzvratiti u glavu.

Prema Mudriniću, ovoj Vladi nedostaje leadership i odlučnost, dvije stvari koje Sanaderu vjerojatno stoje napisane na ogledalu kad se brije ujutro prije posla. Bit će zanimljivo gledati bitku premijera koji je dužan ne kao Grčka nego kao Argentina u najgorim danima i nema pojma kako bi zaradio novce da vrati dugove i bivšeg ministra iza kojeg bi se mogli mirno stati svi veliki poslodavci.

Mudrinić, osim što je visok i dobro bi ih zaklonio, zario je prvi nož u Cezara. Ostali bi urotnici lako mogli navaliti i rastrgati ga do kraja. Bit će zanimljivo vidjeti tijek ove bitke, jer Sanader još nikome nije ostao dužan, pa neće ni Mudriniću.

03.02.2009. 19:43:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh