« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
poplava u istri

Izlila se Raša, počela evakuacija

Obilne padaline u Istri počele ugrožavati promet i kuće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/CROPIX)
Više o

poplava Raša

,

Raša poplava izlijevanje

,

cesta Rijeka Pula

Zbog kiše, koja od prošle noći pada u Istri, rijeke su nabujale, a Raša se izlila.

Mirna i Pazinčica su pod nadzorom, ali je posebno teško u dolini rijeke Raše, izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Voda se izlila iz korita i poplavila dio ceste Rijeka-Pula, koja je zbog toga od 13,50 sati do 14,45 sati bila zatvorena za promet. U samome mjestu Raši poplavljeno je 15 stanova, župni stan i dvorana Kulturno-umjetničkog društva "Rudar". U Mostu Raši iz stambene je zgrade evakuiran dio stanara i njihova imovina, a poplavljen je i rezervat magaraca "Liburna".

Načelnik rašanske općine Josip Knapić rekao je novinarima kako poplavu nije bilo moguće predvidjeti i spriječiti zbog velike količine vode koja se naglo slila u mjesto s okolnih brda.

Zbog velike količine vode, zamućeni su izvori na Labinštini pa će se pitka voda voziti cisternama.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, koji je na mjestu događaja, istaknuo je kako voda prijeti izlijevanjem iz korita u cijeloj dolini oko Potpićna i Tupljaka, a prognoze govore da bi do noći moglo pasti još 30 litara kiše po četvornome metru.

Na terenu su djelatnici komunalnih poduzeća, vatrogasci i dobrovoljna vatrogasna društva, izviđači te stožeri civilne zaštite i spašavanja. (hina/metro-portal)

03.02.2009. 16:32:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh