« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
FIMI MEDIA

Sanader u USKOK-u zbog crnih fondova

Proširenje istrage u slučaju Fimi media zahtijeva dodatno svjedočenje navodnog glavnog korisnika crnih fondova

Sanader ide na nova ispitivanja
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

ispitivanje

,

Fimi media

,

crni fondovi

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader bit će danas u 14 sati doveden iz istražnog zatvora na ispitivanje u USKOK, koji je istragu zbog "crnih fondova" nedavno proširio na HDZ kao pravnu osobu, potvrdio je Hini jedan od Sanaderovih branitelja Goran Suić.

USKOK je nedavno proširo istragu u slučaju Fimi media zbog sumnje da se iz te tvrtke izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava te dijelom slijevao u HDZ-ov "crni fond" iz kojeg su se, među ostalim, financirale i predizborne kampanje HDZ-a.

Proširenom istragom zbog "crnih fondova", osim Sanadera osumnjičeni su vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević, bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, bivši glasnogovornik stranke i vlade Ratko Maček te sama stranka HDZ i oni su ranije ispitani u USKOK-u.

U istrazi koja se zbog izvlačenja novaca preko Fimi medije provodi već godinu i pol, ukupno je osumnjičeno 19 fizičkih osoba i HDZ kao prava osoba.

Zbog tog slučaja HDZ-u je blokirana imovina, a riječ je o privremenoj mjeri kojom se osigurava naknada štete državi ako se na sudu pravomoćno dokažu navodne nezakonitosti.

HDZ, kojem je blokadom zabranjeno otuđenje ili opterećenje zgrade na Trgu žrtava fašizma, podnio je žalbu i od Vrhovnog suda zatražio ukidanje te privremene mjere.

Sanaderu je nedavno na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje za ratno profiterstvo u aferi Hypo i za uzimanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji MOL prepustio upravljačka prava u Ini.

22.11.2011. 08:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh