« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
radoholičar

Sanader savjetuje kanadsku milijunašicu

Bivši hrvatski premijer vraća se na scenu u ulozi bliskog suradnika Louise Blouin, imućne poslovne žene iz Kanade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Louise Blouin

,

globalni summit kreativnog razvoja

Ivo Sanader i službeno je postao savjetnikom bogate kanadske poslovnjakinje i humanitarke Luoise Blouin.

Ona je inače predsjednica Zaklade koja organizira Globalni summit kreativnog razvoja u New Yorku, a pošto je bivši hrvatski premijer nedavno ušavši u tu Zakladu dao veliki doprinos svojim savjetima i prijedlozima, milijunašica mu je ponudila i komercijalni vid suradnje, prenosi Večernji list.

Luoise Blouin u svojem vlasništvu ima londonski umjetnički institut, brojne časopise i ostale tiskovine, a navodno je teška oko 260 milijuna funti.

Sanader će, kako piše Večernji, nastojati proširiti njeno carstvo gdje god je to moguće, no detalji samog ugovora još nisu poznati kao ni njegova plaća.

Stručnjaci upoznati s poslovanjem svih "institucija" ili tvrtki ove poslovne žene uvjeravaju da naknada za usluge sigurno neće biti mala.

I Sanader je potvrdio da je ugovor potpisan.

"Gospodin Sanader ima brojne prijatelje u visokim poslovnim, političkim i umjetničkim krugovima svih europskih država te će njegov angažman biti koristan za Zakladu i moje poslovne tvrtke", rekla je Blouin.

Njen odabir nipošto nije slučajan - Blouin su brojni europski i američki političari savjetovali da iskoristi Sanaderovo iskustvo u političkoj sferi koje je stjecao 20 godina i u Hrvatskoj i u svijetu.

Zanimljivo je da je Sanader odgodio odlazak u mirovinu iako za nju ima sve uvjete. Zastupnički mandat je stavio  u mirovanje, no u Sabor se može vratiti do kraja 2011., odnosno do kraja isteka trenutnog mandata.

Ovo mu je prvi poslovni angažman koji nema doticaja s državnom službom nakon povratka iz susjedne Austrije u kojoj je imao vlastiti posao do 1991 godine.

Prilikom napuštanja kormila države mnogi su predviđali da će se ubrzo uključiti u međunarodnu politiku, lobiranje ili da će početi predavati. Kako stvari za sad izgledaju, Sanader će se vjerojatno ipak zadržati samo u poslovnom svijetu.

16.10.2009. 21:04:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh