« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
TRAŽI IMUNITET

Sanader predao zahtjev za povratak u Sabor

Bivši premijer Ivo Sanader oko kojeg se vežu brojne afere poslao je zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Luka Bebić

,

Hrvatski sabor

,

Mandatno-imunitetno povjerenstvo

,

zastupnički mandat

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) tek će u srijedu raspravljati o zahtjevu bivšeg premijera Ive Sanadera da mu se aktivira mandat saborskog zastupnika, a predsjednik MIP-a Damir Sesvečan objasnio je da nema potrebe da se MIP ranije sastaje, jer prije srijede neće zasjedati ni Sabor.

Sanader je zastupnički mandat osvojio na izborima 2007., i to kao kandidat HDZ-a u 10. izbornoj jedinici, no odmah ga je stavio u mirovanje, zbog nespojivosti zastupničke dužnosti s premijerskom, a u saborskoj klupi zamijenila ga je Željana Kalaš (HDZ).

Kad je, 1. srpnja 2009., podnio ostavku na dužnost premijera, Sanader je ponovno aktivirao, a zatim odmah i zamrznuo svoj mandat, čime je ostvario pretpostavke da ga može ponovno aktivirati u bilo kojem trenutku nakon prestanka šestomjesečnog moratorija, koji mu je istekao u siječnju.

Zahtjev za ponovnim aktiviranjem Sanaderova mandata Sabor je zaprimio jučer, a Sesvečan objašnjava da će mu mandat ponovno teći osmoga dana od podnošenja zahtjeva, dakle od slijedećeg četvrtka.

MIP će u srijedu utvrditi je li Sanaderov zahtjev u skladu sa zakonom, a nakon toga će o tome izvijestiti Sabor, koji odluku MIP-a treba potvrditi na plenarnoj sjednici, objasnio je Sesvečan.(hina/metro-portal)

14.10.2010. 09:30:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh