« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SAMO JE HDZ VJEČAN

HDZ se ne boji Sanadera: Njegov povratak nije udarac za stranku

VIDEO - Najmanje se bojimo eventualnog možebitnog povratka Ive Sanadera u zastupničke klupe, rekao je šeks u ime HDZ-a

Vladimir Šeks
Vladimir Šeks (Bernard Covic / Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Vladimir Šeks

,

Ivan Jarnjak

,

MIP

HDZ se ne boji povratka bivšeg premijera Ive Sanadera u Hrvatski sabor, izjavili su danas vodeći ljudi te stranke odgovarajući na pitanja novinara vezano uz Sanaderov zahtjev za aktiviranjem saborskog mandata.

"Nikoga se mi ne bojimo", odgovorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a te član Predsjedništva stranke Vladimir Šeks novinarima u Saboru.

"Molim vas lijepo pa mi smo prošli i dobili rat, mi bi se nekog bojali", odgovorio potpredsjednik Sabora i potpredsjednik HDZ-a i član Predsjedništva stranke Ivan Jarnjak dodajući kako Sanader ima zakonsko pravo za aktiviranjem saborskog mandata. "To je njegovo zakonsko pravo, on ga je iskoristio i to je njegova stvar", kazao je Jarnjak.

Glavni tajnik stranke Branko Bačić kazao je kako Sanader ov zahtjev nije nikakav udarac stranci. "Nikakav to udarac nije", rekao je Bačić.

Šeks je kazao kako stranku nije iznenadio Sanaderov zahtjev. "Ništa nas ne može iznenaditi, ništa nas nije iznenadilo i ničega se ne bojimo, a najmanje eventualnog možebitnog povratka Ive Sanadera u zastupničke klupe", kazao je Šeks.

Upitan zašto možebitni, kratko je odgovorio "zato što sam tako rekao". Upitan znači li to da traži neku 'začkoljicu' u zakonu da se Sanader ne može vratiti, Šeks je odgovorio: "Ništa ja ne tražim". Na pitanje novinara boji li se HDZ osnivanja nove stranke, Bačić je "odgovorio samo je jedan HDZ", a Jarnjak je dodao i "vječan".

Milinović pak smatra da Sanaderov motiv nije stjecanje imuniteta:

14.10.2010. 13:05:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh