« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZATVOREN

Sanader odbacuje sve optužbe, o izručenju se još ne govori

Austrijski odvjetnik bivšeg premijera kaže kako je praktički nemoguće da se Sanadera izruči prije drugog saslušanja za 14 dana

Sanader odbacuje sve optužbe, o izručenju se još ne govori
Sanader odbacuje sve optužbe, o izručenju se još ne govori (Šime Šokota/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Werner Suppan

Ivo Sanader u nedjelju je ponovno izveden pred suca istrage u Salzburgu kojem je rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se u Hrvatskoj optužuje, javlja austrijska novinska agencija APA pozivajući se na izjavu njegova bečkog odvjetnika Wernera Suppana.

Suppan je kazao da se nije govorilo o pojednostavljenom procesu izručenja, budući da je po austrijskom zakonu to moguće na drugom saslušanju za 14 dana. Prema Sanaderu se u pritvoru dobro postupa i "on se na ništa ne žali", dodao je odvjetnik koji smatra "praktički nemogućim" da bi Sanader bio izručen Hrvatskoj prije drugog saslušanja za 14 dana.

Suppan je ipak istaknuo da Sanader ima "iskreni interes da surađuje s hrvatskim vlastima". Sanader također tvrdi da nije bio u bijegu, dodaje APA. Suppan je kazao da se Sanader dobro slaže sa svojim pritvorenikom u ćeliji, te da je tijekom saslušanja bio "vrlo koncentriran".

Tužiteljstvo u Salzburgu još uvijek čeka dokumente iz Hrvatske, javlja APA i dodaje kako je glasnogovornica tužiteljstva Barbara Feichtinger kazala da se očekuje da će dokumenti stići u Salzburg najkasnije do utorka. Očekuje se da će austrijsko tužiteljstvo u utorak održati konferenciju za novinare o ovom slučaju. (hina/metro-portal)

12.12.2010. 17:00:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh