« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Sanader o eskiviranju Alke

Neubičajena brzina odgovora i odlučnost premijera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Sinjska alka

Prema riječima premijera, u takvim situacijama postoji protokol koji se mora poštovati, pa je on svoju odluku o nedolasku donio nakon što mu je predsjednik Sabora Bebić objasnio da se Vladi i Saboru pretpostavlja vojska.

"Mi nismo vojna nego civilna država, i postoji protokol i preseans (red prvenstva) koji se mora poštovati", kazao je premijer Sanader odgovarajući na današnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na novinarsko pitanje o razlozima nedolaska na Alku.

Sanader je dodao da je, nakon što je dobio spomenutu informaciju, odlučio na poziv domaćina obići sva sela na Šolti koja prije njega nije posjetio nijedan predsjednik države i Vlade. Premijer je podsjetio da je bio u Sinju na Alci desetak puta. Rekao je da je poslao čestitke s dobrim željama svim alkarima te istaknuo kako su "neka gospoda iz Viteškog alkarskog društava prespavali određeno vrijeme".

Na upit je li o tomu razgovarao s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, jer je prema protokolu, kako je upitao novinar, izaslanik Predsjednika jednako vrijedan kao i sam predsjednik, Sanader je naglasio da "toga nema nigdje i da tako što ne postoji".

Izjavio je da će s predsjednikom Mesićem to raspraviti kada se vrati iz službenoga posjeta Mongoliji i ponovivši da po preseansu postoji predsjednik države, Sabora i Vlade, a kada nema nekoga od njih, izaslanik ne može biti na višem položaju od predsjednika Sabora i Vlade. (HINA / METRO)

04.08.2008. 15:48:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh