« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PRLJAVE INSINUACIJE

Sanader: Nemam pojma o ugovoru OTP banke i Podravke

Damir Polančec također je odbacio tvrdnje da je bio upoznat sa spornim ugovorom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

INA

,

Podravka

,

MOL

,

OTP banka

Bivši premijer Ivo Sanader priopćio je danas kako nema nikakve veze s bilo kakvim poslovima u vezi s Podravkom, OTP bankom, MOL-om i Inom.

"Nisam u vezi s tim sudjelovao ni u kakvim razgovorima niti sam za takve moguće razgovore znao. Riječ je o prljavoj insinuaciji koju odlučno odbacujem", stoji u Sanaderovom kratkom priopćenju.

U dijelu medija danas je objavljeno da postoji povezanost pregovora hrvatske vlade i MOL-a s pregovorima OTP banke i Podravke. Kaže se da je MOL u OTP banku deponirao 34 milijun eura za provedbu operacije Spice, tj. za navodni pokušaj Podravkinih menadžera preuzimanja tvrtke te da jamstvo nisu bile samo dionice Podravke nego i Ine.

Također je objavljeno da se u studenome 2009. u Budimpešti održao sastanak na kojemu su bivši premijer Sanader i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec navodno razgovarali s čelnicima MOL-a.

Damir Polančec, bivši potpredsjednik vlade, danas je reagirajući na tekstove u dijelu medija također izjavio kako mu nije poznat sadržaj ugovora između OTP banke i Podravke, da nije upoznat s odnosima MOL-a i te banke te je u potpunosti odbacio tvrdnje o povezanosti pregovora hrvatske vlade i MOL-a s pregovorima OTP banke i Podravke.

U izjavi za javnost Polančec ističe da mu sadržaj ugovora sklopljenih između OTP banke i Podravke nije poznat, jer ih, kaže, "naprosto nikada nisam vidio, niti sam sudjelovao u njihovom nastajanju". "Nije mi jasan razlog njihovog neobjavljivanja i doista mislim da bi ih zbog sveg što se uz njih veže - najbolje bilo objaviti", poručio je. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 14:16:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh