« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NEVIĐENA HALABUKA

Sanader: Natjerali su me da se vratim u Sabor

VIDEO - Bivši premijer kaže da su ga ''nevjerojatni i nedemokratski'' događaji nakon njegova odlaska natjerali da se vrati u politiku

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Ivo Sanader

,

Hrvatski sabor

,

životna filozofija

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader vratio se danas u saborske klupe nakon što je položio zastupničku prisegu.

Njegov dolazak ponovno je izazvao ogroman interes novinara, ali i komešanje u sabornici, nakon što nije bilo jasno gdje treba sjediti. Sanader je prvo sjeo na mjesto rezervirano za potpredsjednike Sabora, ono SDP-ovke Željke Antunović, zatim nakratko uz HDZ-ovog zastupnika Nevia Šetića, da bi konačno zasjeo među zastupnike svoje bivše stranke, na mjesto HDZ-ove zastupnice Željane Podrug koja ga je i mijenjala u Saboru.

No, Andrija Hebrang nije se propustio javiti i predložio je novi raspored sjedenja u sabornici, na što je predsjednik Sabora Luka Bebić istaknuo da će Sanader, dok saborsko Predsjedništvo ne donese konačnu odluku, sjediti na mjestu svoje zamjenice Željane Podrug, dakle među HDZ-ovim zastupnicima.

Sanader se obratio i novinarima i ponudio objašnjenje zašto se najednom vraća u politiku iako je donedavno tvrdio da se vratiti neće:

''Kao što znate, bio sam odlučio potpuno se povući iz politike, ali me nevjerojatni rasplet događaja poslije mog odlaska iz politike praktično natjerao da aktiviram svoj saborski mandat. Nadam se da ću sa svojim kolegama u Hrvatskom saboru doći do onih razloga koji su doveli do nevjerojatnog i nedemokratskog razvoja događaja koji je apsolutno neprimjeren europskim demokratskim standardima, a mislim i bilo gdje u svijetu", izjavio je novinarima odbjegli premijer.

22.10.2010. 14:18:11
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    22.10.2010. 14:48
    Hebrang pičkica boji se Sanadera haha a JACA KAKA dome zato je nema u saboru!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh