« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
Kapetani i štakori

Sanader napušta brod koji tone

Ivo Sanader, novovjeki Poncije Pilat ostavlja politiku sretan i zadovoljan, a mi ćemo plaćati njegove egzibicije

Fotografija vijesti
Više o

Sanaderov govor

,

ostavka Sanader govor

Pitanje nakon Sanaderove izjave je samo jedno: gdje živi taj čovjek, koje novine čita i otkud je pao u našu zemlju. Sanader odlazi zadovoljan jer je ostvario sve ciljeve i u pobjedničkoj atmosferi?! Njegov je posao završen i on odlazi .... A odlazi i glavni tajnik HDZ-a Jarnjak.

Ako je cilj ostaviti zemlju u dugu od četrdeset milijardi dolara, bez proizvodnje, s nesređenim javnim financijama i pred potpunim rasulom, DrIvo Grinch Sanader ostvario je svoj cilj - upropastio je zemlju svojih predaka i mirno se može povući i uživati u plodovima svog rada.

Tko je zapravo taj Ivo Sanader? Šarmantni teatrolog austrijskog doktorata osvojio je prvog predsjednika spretnošću u nalaženju izdavačkih kuća voljnih tiskati epska djela Franje Tuđmana, financirana iz državnog proračuna.

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš vlastoručno ga je doveo na čelo HDZ-a, da bi uljuđeni zapadni businessman, kako se Sanader voli predstavljati, urlao na splitskoj rivi u maniri beogradskog Ušća ili Gazimestana, praktički pozivajući na puč.

Drugi uzastopni mandat pojačao je trijumfalističko raspoloženje, no sada su gluposti i nelogičnosti počele dolaziti na naplatu, i najednom se pojavio umor. Umor od žmirenja na nepotizam i cirkusiranje suradnika, koji odlete tek kada ih se ulovi s rukama do ramena u medu. Umor od bezrazložnog rasipanja državnih sredstava na nedjeljne ručkove s prijateljima i suradnicima, umor od građenja Potemkinovih sela financiranih beskrajnim zaduživanjem u inozemstvu.

Kako kaže naš Domagoj - treba stati kad je naj, treba stati kad je najbolje ...

Sada, kada treba napokon početi raditi, Sanader se umorio. I odlazi, misleći da ga nitko za par mjeseci neće povezivati s katastrofalnim stanjem države. Vjerojatno se i ne vara, no nada ostaje da oporba ima duže pamćenje.

Jer, Sanader više neće imati imunitet ... Pa će valjda Čačić, Milanović i ostali koje je grubo ponižavao i vrijeđao tijekom svog mandata na čelu hrvatske Vlade napokon reagirati kako treba i čovjeka poslati na sud.

 

01.07.2009. 14:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh