« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
milinović u Zagrebu

Sanader i dalje loše

Visoka temperatura i respiratorni problemi muče DrIvu koji leži na Jordanovcu opkoljenom osiguranjem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Sanader legionela Jordanovac

Kako jedan običan građanin Republike Hrvatske može izazvati blokadu cijele bolnice, u kojoj leže bolesnici u vrlo teškom stanju kojima je dodir s obitelji važniji čak i od lijekova, pitanje je koje si možemo postavljati cijeli dan bez logičnog odgovora. Naravno, radi se o bivšem premijeru, osobi bez i jedne političke funkcije, najobičnijem članu HDZ-a koji po tko zna koji put pokazuje da Orwellovo jednakiji od drugih caruje Hrvatskom bez ikakvog problema.

Da je situacija relativno ozbiljna, pokazuje današnji dolazak Darka Milinovića u posjet bolesnom Sanaderu, jer odvažiti se s Vira u Zagreb tijekom smjene turista može ili političar koji će imati protekciju na putu ili istinski zabrinut čovjek. U koju kategoriju spada Milinović, očito nećemo saznati tako brzo.

Naime, Sanader je iz svog skrovišta na Malo vitra izronio kasno navečer u četvrtak, pojavivši se na Kliničkoj bolnici za infektivne bolesti Fran Mihaljević s visokom temperaturom. Nakon pregleda, zaključeno je da se radi o upali pluća i Sanader je prebačen na Jordanovac.

Trenutno stanje je jednako kao i jučer, znači prilično visoka temperatura, respiratorni problemi zbog kojih prima terapiju kisikom, no uz jasnu distinkciju da nije priključen na respirator. Antibiotici, navodno, još ne djeluju i situacija se ne popravlja.

Kako se sumnja na legionelu, tj. bakterijsku upalu pluća, trebat će pričekati još koji dan da se dobije i službena potvrda, jer je potrebno par dana da se ispitivanjem seruma krvi dokaže prisustvo bakterije.

U ovom se trenutku otvaraju mnoga pitanja, jer je već prilikom svog poznatog bijega s mjesta zločina, tj. mjesta premijera Sanader prilično naglašeno izjavljivao da nije bolestan i da je u savršenoj formi. Govorkanja da je priznao najbližim suradnicima da mu povremeno skače šećer i nisu nešto ozbiljno, no kad je riječ o legioneli, zanimljivo je da je bakteriju pokupio baš samo on i nitko drugi od ljudi koji su bili s njim na brodu ....

08.08.2009. 14:14:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh