« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
SUNČANI HVAR

Sanader će dobiti 'pozdrave' s Hvara

Vlada je o kontrolnom paketu dionica s Hvaranima uvijek razgovarala 's figom u džepu'.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mirko Crnčević, CROPIX)
Više o

Vlada

,

Damir Polančec

,

Hvar

,

Pjerino Bebić

,

Sunčani Hvar

,

ORCO-grupa

,

Forani

,

Eko sunčani otoci

,

prosvjedno pismo

,

Dica s Pjace

,

Joško Rosso

Skupina građana, dio bivših i sadašnjih zaposlenika "Sunčanog Hvara" te udruge "Forani" i "Eko sunčani otoci" poslali su danas premijeru Ivi Sanaderu prosvjedno pismo u vezi s Vladinom jučerašnjom odlukom kojom se izvan snage stavlja Odluka o prijenosu 25 posto plus jedne dionice društva "Sunčani Hvar" d.d. gradu Hvaru.

Hvarani u pismu optužuju premijera za pogodovanje stranom investitoru. Gradske vijećnike koji su glasovali za najnoviji sporazum, koji je 25. veljače u ime Vlade predložio potpredsjednik Damir Polančec, nazivaju njihovim poslušnicima. Također pozivaju DORH i USKOK, Mladena Bajića i Dinka Cvitana, da konačno poduzmu nešto u vezi s njihovim kaznenim prijavama.

Gradonačelnik Pjerino Bebić, komentirajući jučerašnju odluku, rekao je da je Vlada je o kontrolnom paketu dionica s njima uvijek razgovarala 's figom u džepu'. Kako je rekao, nije mu poznato zašto je uvijek i bezuvjetno štitila interese ORCO Grupe.

Najnovija odluka donesena je jer je bilo očito da predloženi sporazum Damira Polančeca neće proći na referendumu, izjavio je Bebić, ocjenjujući da se zato sada na najbezobzirniji način izvodi pritisak na građane Hvara, a slično je i s ostalim institucijama, uključujući i sudstvo, gdje su pokrenuli niz postupaka kako bi zaštitili svoju imovinu.

Bebić je novinarima potvrdio i da će Hvarani za koji dan na hvarskoj Pjaci ili u Gradskoj lođi održati prosvjedni skup "s kojega će Vladi poslati nedvosmislenu poruku o tome što misle o njenoj odluci."

Vijećnici koji su glasovali za Vladin prijedlog, uključujući i Sergia Bracanovića, predsjednika Gradskog vijeća i Gradskog odbora HDZ-a, stranke koja je koalicijski partner Bebićeve "Dice s Pjace", za jučerašnju odluku Vlade kažu da je sasvim očekivana, a da je došla prije, izbjegle bi se sve nepotrebne dubioze vezane uz referendum.

"Potpredsjednik Polančec u Hvaru je 25. veljače jasno rekao da opcija 25 posto plus jedna dionica više nije u igri pa smo proteklo vrijeme trebali iskoristiti za pronalaženje boljih rješenja za grad. Umjesto toga, gradonačelnik je iskoristio ljude za predizborne svrhe", ocijenio je oporbeni vijećnik Joško Rosso (HSLS). (hina/metro-portal)

26.03.2009. 17:25:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh