« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
NOVOSTI

Samsung zainteresiran za širenje proizvodnih kapaciteta DRAM modula

Samsung planira okončati memorijski deficit te ublažiti divljanje cijena uslijed potražnje. - planiraju povećati proizvodnju DRAM čipova s 390.000 komada mjesečno na 500.000 do kraja 2018. godine

Samsung povećava kapacitete
Samsung povećava kapacitete (Arhiva)
Više o

Samsung

,

DRAM memorija

Poznati proizvođači DRAM modula Samsung, SK Hynix i Micron kupaju se u novcu. Razlog je što cijena dinamičnim memorijama s izravnim pristupom neprekidno raste. Razlog je velika potražnja.

Analitička tvrtka DRAMeXchange, u svom izvještajuističe da je u proteklih godinu i pol dana prosječna cijena za 4 GB memorijski modul DDR4 narasla 130 posto ili s 13 dolara na 30,5 dolara. Također operativne marže su izuzetno visoke. Samsung ima operativnu maržu 59 posto, SK Hynix s 54 posto i Micron 44 posto.

Ipak, jedna je dobra vijest za proizvođače uređaja i potrošače. Samsung planira okončati memorijski deficit te ublažiti divljanje cijena uslijed potražnje. Planiraju povećati proizvodnju DRAM čipova s 390.000 komada mjesečno na 500.000 do kraja 2018. godine. 

Naravno da SK Hynix i Micron neće mirno gledati Samsungovo širenje proizvodnih kapaciteta, ali to su ipak za Kineze dalekosežni strateški ciljevi. Razlog je što će im trebati puno više vremena za širenje proizvodnih kapaciteta osobito neće li biti državnih subvencija.

Iako DRAMeXchange ekipa vjeruje da bi zbog toga Samsung mogao se naći u povlaštenom položaju i osigurati si daljnju dominaciju na tržištu, ipak ovi planovi olakšavaju ublažiti neravnotežu između ponude i potražnje te divljanja cijena.

Piše: Sanja Ledinek
09.11.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh