« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Samsung potvrdio: Bixby ime novog AI pomoćnika

Bixby glasovni pomoćnik debitirat će s nadolazećim Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus modelima i biti kao jedan od glavnih marketinških aduta

Bixby pomaže
Bixby pomaže (Samsung)
Više o

Samsung

,

AI

,

Samsung Bixby

,

glasovni pomoćnik

Glasine o Samsung Bixby AI glasovnom pomoćniku počele su kružiti krajem 2016. godine. Očito, nisu bile lažne. Kompanija je upravo potvrdila njegovo postojanje i službeni naziv.

Novi Bixybi glasovni pomoćnik podržava osam jezika i bit će duboko integriran u sve zadane aplikacije u nadolazećim modelima pametnih telefona i omogućiti napredno glasovno upravljanje nekim opcijama.

Bixby glasovni pomoćnik debitirat će s nadolazećim Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus modelima i biti kao jedan od glavnih marketinških aduta. Razvijen je u suradnji s tvrtkom Viv Labs, koju je Samsung kupio u studenom prošle godine.

Osnivači tvrtke imaju iskustva na tom polju jer su u početku su radili na Appleovom pomoćniku Siri.

Zanimljivo je da neki od Samsungovih nedavnih procurjelih dokumenata ukazuju kako bi Bixby mogao debitirati na Internet stvarima (IOT) u budućnosti i bit dostupan u mid-range modelima pametnih telefona, a možda čak i entry-level . Očito tehnološki div želi stvoriti cijeli ekosustav s glasovnim pomoćnikom.    

Piše: Sanja Ledinek
17.03.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh