« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
MILIJARDE

Samsung najavio nevjerojatna ulaganja

Samsung najavio 206 milijardi dolara ulaganja u iduće tri godine, stvarno nevjerojatnu cifru

Ogromne cifre...
Ogromne cifre... (Arhiva)
Više o

ulaganja

,

Samsung

Južnokorejski div Samsung Group najavio je u utorak da će u iduće tri godine uložiti 240 tisuća milijardi wona (206 milijardi dolara) u proširenje poslovanja na području biofarmaceutike, umjetne inteligencije, poluvodiča i robotike.

Kompanija očekuje da će im ulaganja pomoći da ojačaju svoju globalnu poziciju u ključnim sektorima poput proizvodnje čipova, a paralelno će tražiti prilike za rast na novim područjima, poput telekomunikacija nove generacije i robotike.

Samsung Electronics, najveći proizvođač memorijskih čipova u svijetu, nije naveo detalje ulaganja, priopćivši tek da grupa planira učvrstiti vodeću poziciju na tržištu i u razvoju tehnologija spajanjima i preuzimanjima.

Nisu tako naveli uključuju li najavljena ulaganja i 17 milijardi dolara navodno planiranih za gradnju nove tvornice u SAD-u. Prema dokumentu podnesenom dužnosnicima u Teksasu, razmatraju lokaciju u okrugu Williamson za tvornicu čipova koja bi otvorila 1.800 radnih mjesta.

Iznos je 30 posto veći u odnosu na prethodnu trogodišnju strategiju objavljenu 2018. godine, a grupa je odlučila povećati ulaganja kako bi zadržala poziciju tehnološkog lidera, posebno u "kriznim situacijama" u matičnoj Južnoj Koreji i u inozemstvu.

"Industrija čipova štit je korejskog gospodarstva... Naša agresivna ulaganja mogu se tumačiti kao strategija preživljavanja budući da je izgubljenu konkurentnost gotovo nemoguće vratiti", istaknuo je u priopćenju Samsung Electronics

24.08.2021. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh