« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

Samsung Galaxy S10: tjedni pregled vijesti

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10 (All About Samsung)
Više o

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 serija izgleda nema više tajni. Otkriveno je gotovo sve zahvaljujući curenju informacija i raznih podataka. Za razliku od prethodnih generacija curenje nije samo dio scenarija marketinškog propuštanja već ovoga puta imamo tonu propuštanja na društvenim mrežama od strane zaposlenika s testnim pametnim telefonima u svojim džepovima. Tako smo posljednjih desetak dana dobili niz novih saznanja o tehničkim specifikacijama i kao šlag na tortu, visokokvalitetne fotografije Galaxy S10 modela. Evo što novo znamo do danas.

Njemački IT medij All About Samsung, izvijestio nas je o prednjoj, stražnjoj i donjoj strani Galaxy S10 i Galaxy S10+ uređaja. Pogledajte na fotografijama kako će izgledati....... 

Kao što možete vidjeti, znatno su smanjeni okviri oko 'Infinity-O' zaslona. Manji model s 6,1-inčnim zaslonom dobio je samo jedan modul prednje kamere, dok uređaj s 6,4-inčnim zaslonom ima i modul kamere s tehnologijom za trodimenzionalne selfije. 

Područje u blizini prednje kamere se navodno ne koristi. Štoviše, traka stanja se pomiče ulijevo, i mnogima već sada ne izgleda najbolje rješenje. Međutim, još je prerano donositi konačne zaključke.

Na dnu se nalazi USB- C priključak i 3,5 mm za slušalice. Fotografija stražnjih strana potvrđuje da će Galaxy S10 i Galaxy S10+ imati trostruku glavnu kameru u vodoravnoj formaciji s crnim okvirom u svim varijantama boja kućišta. Bljeskalica je na lijevoj strani, a senzor otkucaja srca desnoj od modula, umjesto da budu složeni kao što je to bio slučaj s prethodnim generacijama.

Što se tiče mogućnosti i kvalitete kamera one bi trebale biti dovedene gotovo do savršenstva. To je inzistirao potpredsjednik tvrtke Samsung Electronics Lee Jayon. Još uvijek nismo sigurni koje su točno promijene napravili razvojni inženjeri, ali poznato je da kamere dobivaju Night Sight mod poput Pixel 3 modela i portretno osvjetljenje poput iPhonea.

Samsung Galaxy S10 - specifikacije kamera

Također postale su poznate specifikacije kamera: Širokokutna kamera od 123 stupnja bit će 16 MP matrice, f / 1,9 otvora blende i neće imati OIS ili autofokus. Standardna kamera je 12 MP s promjenjivim otvorom od f / 1.5 - f / 2.4. Na kraju, telefoto kamera će biti 13 MP s otvorom od f / 2.4. Kako objavljuju neki izvori jedan od objektiva je odgovoran i za optičku aproksimaciju tako da možemo zaboraviti digitalni zum koji uglavnom šteti kvaliteti fotografija. U priči o kamerama ostaje pod znakom upitnika snimanje videozapisa u 8K rezoluciji. Razlog je što Snapdragon 855 nema tu mogućnost dok Exynos 9820 može snimati u ovoj visokoj rezoluciji.

Podrška za rudarenje kriptovalutama

Budući da je Samsung registrirao u EU zaštitni znak za siguran i prikladan prostor za virtualnu valutu, Galaxy S10 modeli mogli bi pružiti 'privatni ključ' za kriptografske transakcije i 'kripto novčanik' za Bitcoin i/ili Ethereum valute. 

Baterije

Prema brazilskoj agenciji ANATEL koja se bavi certificiranjem mobilnih uređaja svi modeli imaju istu bateriju kapaciteta 3.000 mAh napona 3,85 V. Pokažu li se ove informacije točne moramo se zapitati hoće li modeli S10+ s najvećim zaslonom preživjeti radni dan?

U međuvremenu je postala poznata još jedna nova funkcija vezana uz baterije. Galaxy 10 mogu puniti bateriju. Uvjet je jedino da drugi model podržava bežično punjenje. Huawei je je sličnu funkciju prvi put primijenio na Mate 20 Pro prošle godine.

Značajke Exynos 9820

Samsung se usredotočuje na neuralni procesor kako bi ubrzao AI kalkulacije. Time Bixby digitalni asistent postaje sedam puta brži nego do sada, a NPU će također smanjiti kašnjenja, povećati energetsku učinkovitost i povećati sigurnost. Najviše smo se veselili brzoj LPDDR5 operativnoj memoriji i UFS 3.0 standardu za internu memoriju, ali od toga ništa biti neće. Barem prema procurjelim mjerilima. Glavne značajke sustava na čipu pogledajte u video objavljenom od Samsunga ovih dana:

Cijena Samsung Galaxy S10

I za kraj došli smo do cijena uređaja. Neće biti za svačiji džep!

Ako ćemo vjerovati glasinama, standardni Galaxy S10 sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu koštat će od 929 eura na više. Galaxy S10+ u najjeftinijoj varijanti od 1.179 eura. Isti izvor tvrdi da će vrhunski 5 G model koštati između 1,430 - 1,980 USD. Ovaj model trebao bi se naći na tržištu nešto kasnije.

Možete pročitati i naše prethodne članke na temu:

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
30.01.2019. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh