« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Poziv na cijepljenje

Samo prošli tjedan 8000 oboljelih od pandemijske gripe

Prošli tjedan, odnosno od 30. studenoga do 6. prosinca, u Republici Hrvatskoj registriran je ukupno 7951 slučaj oboljenja od pandemijske gripe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/CROPIX )
Više o

Hrvatska

,

pandemijska gripa

,

oboljeli

Tako na tjednoj razini zabilježeno smanjenje pobola za oko 3250 osoba, priopćio je Stožer za praćenje pojavnosti nove gripe A(H1N1) Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Od trenutka pojave virusa u Hrvatskoj je do danas oboljelo 45.036 osoba (laboratorijski potvrđeni i klinički slučajevi zajedno), od kojih je gotovo 44.500 osoba preboljelo pandemijsku gripu bez ikakvih komplikacija, a od posljedica povezanih s pandemijskom gripom do danas je preminulo 22 ljudi.

Navodi se da je protiv pandemijske gripe u Republici Hrvatskoj do sada cijepljeno više od 3500 osoba koje su se, ističe se, time zaštitile od težih posljedica te gripe koju možemo očekivati u novome valu u prvim mjesecima 2010.

U priopćenju stoji da kod nijedne od cijepljenih osoba u Republici Hrvatskoj nije zabilježena ni jedna neočekivana nuspojava, a one nisu zabilježene ni kod cijepljenih osoba u svijetu.

Stožer za praćenje pandemijske gripe, koji je na jučerašnjoj sjednici razmatrao aktualnu situaciju vezanu uz pojavnost te bolesti, napominje da su teže posljedice ove bolesti zabilježene kod mlađe populacije i kod osoba koje ne boluju od kroničnih bolesti i zato poziva sve hrvatske građane da se cijepe protiv pandemijske gripe jer je to najbolja zaštita od ove bolesti. (hina/metro-portal)

09.12.2009. 18:52:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh