« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
unatoč najavama

Samo je Pevecov centar u Bjelovaru otvorio vrata

Trenutno radi samo centar u Bjelovaru dok se u ostalima nastavlja štrajk Pevecovih radnika

(Jure Mišković/Cropix)
Više o

Pevec

,

Pevec stečaj

,

Pevec štrajk

Unatoč nedavnoj najavi o otvaranju Pevecovih trgovačkih centara u što skorije vrijeme, kako bi se do Božića isplatila prva zaostala plaća radnicima, trenutno radi samo centar u Bjelovaru dok se u ostalima nastavlja štrajk Pevecovih radnika, izjavio je danas Hini povjerenik Sindikata radnika trgovine Hrvatske Nikola Šuman.

Sindikalni povjerenici iz ostalih Pevecovih centara sutra će održati sastanak na kojem će odlučiti o daljnjim koracima, a unaprijed mogu reći da bez Pevecovog pismenog očitovanja o našim zahtjevima nećemo prestati štrajkati, rekao je Šuman.

Sindikat traži isplatu zaostalih plaća za rujan i listopad, te je sumnjičav prema prijedlogu da se plaće isplate iz poslovanja centara jer bi im, prema sadašnjoj zaradi, za to trebalo šest mjeseci. Trenutno od svih centara više zaradi jedan naš kiosk, kaže Šuman.

Nakon sastanka koji je 7. prosinca održan u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Zdravko Pevec je izjavio da "kao vlasnici Pevec grupe pregovaramo sa strateškim ulagačima i do Nove godine ćemo imati neko rješenje".

Dogovoreno je da treba nastaviti raditi. Prvi korak je otvaranje trgovačkih centara u što skorije vrijeme te do Božića isplatiti prvu plaću radnicima, kazao je tada Pevec.

No, danas je otvoren tek Pevecov centar u Bjelovaru u kojem je nekolicina promrzlih radnika posluživala rijetke kupce. (hina/metro-portal)

09.12.2009. 17:20:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh