« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
tragično slavlje

Šamanski obred HDZ-ovog načelnika uzeo život

Proslava Nove godine uz buniku i bubnjeve završila tragično smrću jednog i težim ozljedama trojice sudionika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikola Ljubojević/CROPIX)
Više o

Luka Hodak

,

Saborsko

,

šamanski obred Saborsko

Karlovačka Policijska uprava izvijestila je sinoć da će se nastaviti očevid na mjestu nesreće u drvenoj baraci u Funtani kod Saborskog u kojoj je danas pronađen mrtav muškarac, a trojica su hospitalizirana. Nakon završetka očevida, policija je izvijestila da je dežurna istražna sutkinja izdala nalog za obdukciju preminuloga muškarca M.B.

Prema službenim informacijama policije dobivenim tijekom dana, petorica muškaraca koji su bili na dočeku Nove godine sudjelovali su u nekom obredu u sauni u kojem su upotrijebili biljku bun pa se nad njima, kako je rečeno, provode preliminarno testiraju na opijate.

Iako policija nije potvrdila da se tragični događaj zbio na imanju načelnika Općine Saborsko Luke Hodaka (HDZ), koji za sebe kaže da je indijanski šaman, iscjeljitelj, mediji su to objavili navodeći da je očevidu prisustvovao i načelnik Hodak.

Na svojoj internetskoj Luka Hodak poziva, među ostalim, na "pročišćenje sweat lodge", na "radost življenja, obnovu svojih tjelesnih stanica, ispražnjenje uma od nepotrebnih misli i koncepata" te na "mogućnost ulaska u odvojenu stvarnost, kao i trenutno iscjeljenje".

Na osnovu tih podataka Vesna Žarković Wender, poznavateljica tehnika nekonvencionalne medicine i tajnica Društva Hrvatsko-tibetskog prijateljstva, smatra da obred u Saborskom upućuje na to da je grupa kroz zajedničku seansu htjela 'pročišćena' ući u Novu godinu.

Po njezinim riječima, u sauni se najprije obavlja tjelesna detoksikacija, a potom su uz pomoć halucinogenoga djelovanja bunike, jedne od naših najotrovnijih biljaka, učesnici seanse najvjerojatnije namjeravali 'doći do proširenja svijesti i spoznaja'.

Dodala je da problem u takvim seansama nastaje kada im se priključi netko tko za njih nije spreman, primjerice osoba koja ima latentno stanje shizofrenije, a halucinacije postaju okidač za duševnu nestabilnost.

Što se konkretno događalo i postoji li čija kaznena odgovornost na terenu utvrđuju karlovački kriminalisti, kazao je Hini načelnik Odjela kriminalističke policije Vlatko Cegur i najavio šire priopćenje medijima čim to bude moguće.

Na Odjelu psihijatrije ogulinske Opće bolnice potvrđeno je da su na liječenje primljena trojica muškaraca povezana s tim događajem, M.T., I.H. i S.D.

 

02.01.2009. 08:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh